Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Комунална полиција запленила тезгу на Зеленом венцу, а умало и новинара “Блица”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 11. 2015.

Аутор: И.Н, Д.К. Извор: Блиц

Комунална полиција запленила тезгу на Зеленом венцу, а умало и новинара “Блица”

Два припадника Комуналне полиције данас су уклонили нелегалну тезгу уличне продавачице на Зеленом венцу, због чега су и остали улични продавци почели да склањају своје тезге из овог дела града.

 

Импровизовану тезгу са чарапама која се налазила на аутобуској станици поред пијаце, Комуналци су са све робом уклонили са улице, убацивши је у гепек службеног возила.

Улична продавачица, која је на тој тезги продавала чарапе, стајала је по страни, док су остали продавци који су били у близини почели да скупљају робу, у страху да им роба не буде одузета.

У тренутку одузимања тезге окупила се неколицина грађана који нису одобравали поступак Комуналне полиције.

Дајте доказ да сте новинар

Репортер “Блица” нашао се на месту где је комунална полиција запленила тезгу, па је, сходно закону али и својој професији, фотографисао догађај телефоном.

Иако сваки грађанин има законско право да услика припаднике Комуналне полиције при вршењу дужности, нашем репортеру је то право доведено у питање.

Затражена му је легитимација и доказ да је новинар, након чега му је наређено да позове редакцију “Блица” како би уредник потрвдио његову функцију.

Подсећамо, Драган Жебељан из синдиката српске полиције опомено је Комуналне колеге у јануару ове године да је “уколико особа која снима или фотографише не омета рад полиције, па и Комуналне полиције, снимање дозвољено”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси