Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Питање – одговор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 11. 2015.

Извор: Данас

Питање – одговор

Како коментаришете изјаву Небојше Стефановића да Данас, Курир и Н1 воде "ужасну кампању" против премијера Србије?

 

Владимир Ђукановић, Српска напредна странка 

Потпуно се слажем са Стефановићем, мислим да је потпуно у праву и да је то све тачно. Скандалозну кампању водите против Александра Вучића и његове породице, али и његових најближих сарадника. Нико од вас побројаних медија, као и портал КРИК, немате жељу да расплетете неке ствари, већ измишљате афере.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак, Нова ПР 

За политичаре је паметније да не оцењују рад медија, поготово не да их квалификују. Надам седа је Небојша Стефановић говорио као функционер странке, а не као министар унутрашњих послова. Ово кажем зато што страначки функционер има право на своје мишљење као и сваки други грађанин и за оно што изговори сноси одговорност. Занимљиво је, истог дана када је Стефановић изрекао свој став, премијер је био гост у једном од медија који је апострофиран, на Н1, у одличној емисији у којој је заједно са Бакиром Изетбеговићем одговарао на серију тешких и комплексних питања. Претпостављам да је Вучић тиме дао свој јасан став о томе да медије не дели на начин на који то чине страначки функционери.

Светозар Раковић, Независно удружење новинара Србије

Изјавом Стефановића медијима се шаље порука да критике и изношење података који нису по вољи владајућим круговима нису добродошли. То је супротно принципима демократског друштва и слободе јавне речи, које чланови Владе треба да штите. НУНС позива представнике власти и политичких партија да на информације које медији преносе не реагују оптужбама на рачун медија него изношењем другачијих и убедљивијих чињеница и ставова. Овакав однос према медијима је облик притиска.

Нино Брајовић, Удружење новинара Србије 

Медији треба да имају дистанцу према свакој власти и њихово је право да критикују сваку власт. Не видим никакав проблем у томе. Власт има механизме да се брани аргументима, као што и медији могу да критикују аргументовано.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси