Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучићевић је Милова медијска батина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 10. 2015.

Аутор: Екипа Курира Извор: Курир

Вучићевић је Милова медијска батина

Србе у Црној Гори више боли батина којом бије власник Информера радећи за Ђукановића него батина коју добијамо од Милових батинаша, каже Андрија Мандић, лидер Демократског фронта

Драган Ј. Вучићевић, уредник листа Информер, с Владимиром Бебом Поповићем главна је медијска батина Мила Ђукановића и за црногорског премијера обавља најпрљавији посао. 

Фабрикујући разне афере и преносећи једностране вести, црногорско издање дневног листа Информер, према оцени наших саговорника, кршио је све новинарске кодексе и морална начела овог заната. 

Један од доказа да је Вучићевић плаћеник режима Мила Ђукановића јесте и безочна лаж коју је објавио у дневном листу Информер да Александар Родић, власник „Адрија медија групе“, претендује на место премијера, након што је Курир једини свакодневно извештавао о догађајима  уЦрној Гори и нападима режима на грађане и опозицију.

Председник Независног удружења новинара Србије Вукашин Обрадовић за Курир оцењује да се Информер води огољеним интересом, који се види у свакодневном извештавању. 

- Овдашња уређивачка политика је веома просрпски оријентисана, што није реч с црногорским издањем. Из тога се види колико је овај лист инструментализован - истиче Обрадовић и додаје да је Информер ЦГ један од најбруталнијих оруђа „одређене политике“. 

- Случај Вање Ћаловић, али и скорашња извештавања, показују да се не бира начин кадаје реч о извештавању о политичким противницима- каже Обрадовић.

Лидер Демократског фронта Андрија Мандић истиче да је Вучићевић „направио је једну монструозну медијску батину - Информер ЦГ - који удара по свим противницима Мила Ђукановића и све то радећи за бедан и претпостављам ситан новац“.

- Србе у Црној Гори више боли батина којом бије власник Информера Драган Ј. Вучићевић радећи за Мила Ђукановића најпрљавији посао него батина коју добијамо од Милових пендрекаша - каже Мандић.

Председник Демократске народне партије Црне Горе Милан Кнежевић као главног наручиоца насловних страна Информера означио је Бебу Поповића, саветника црногорског премијера и његовог спин-доктора. 

- Вучићевић је Милов измећар и таблоидни талог. Гледајући насловне Информера, оцењујемо каква је Милова дијагноза за тај дан. Они су пример медијског бешћашћа Црне Горе - рекао је Кнежевић и додао: - Беба Поповић је главни креатор бедастоћа које настају у и режимском листу. 

Да стоји иза насловних страна Милове медијске батине, потврдио је и сам Беба Поповић. Он је признао да је креирао насловне стране на којима је фотографија жене која изгледа као да сексуално општи са псом, уз наднаслов „Спорно црногорски зоо-секс скандал" и наслов „Истражите да ли је ово ВањаЋаловић". Мотив напада на Ћаловићеву било је деловања њене невладине организације МАНС, која је на протеклим локалним изборима успела да спречи изборну крађу. Вучићевић није одговарао на наше позиве. 

Председник Адрија Медија Групе

Немам намеру да се бавим политиком 

- Без намере да полемишем с појединим плаћеницима који газе по српском народу и лажно се представљају, подмећу и пласирају лажи, желим да поручим српским политичарима и њиховим слугама, јавно, да и народ чује, да немам намеру да се бавим политиком и да се због тога не плашите. Нећу дозволити да ме ситни преваранти увуку у политичко блато - саопштио је Александар Родић, председник и генерални директор компаније „Адрија медија група", поводом писања Информера да планира да се бави политиком.

У наставку саопштења наводи:

- Мене треба да се плашите само ако сте злоупотребили поверење које су вам грађани Србије дали, па сте учествовали у корупцији и пљачки, јер ће Курир кад-тад то разоткрити и обзнанити народу. Уверен сам да се најбоље ради за Србију кад се развија медијска кућа која бескомпромисно објављује истину о свима. То је највећи допринос општем добру, и то је оно што радим годинама водећи најуспешнију српску медијску компанију. Тако ће бити и убудуће, увек ћемо бити на страни народа. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси