Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саопштење за јавност уредништва Радио телевизије општине Ковачица поводом вести која је објављена на сајту НУНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 10. 2015.

Извор: РТВ Општине Ковачица

Саопштење за јавност уредништва Радио телевизије општине Ковачица поводом вести која је објављена на сајту НУНС-а

Поштовани, Павел Сурови, председник странке "Словаци напред!" је био позван да гостује у емисији "Кленотница" која се емитује у програму ТВ ОК на словачком језику. Знајући унапред да се ради о конфликтној личности која је склона говору мржње била му је скренута пажња шта је тема разговора и да не злоупотреби његово гостовање у емисији.

Мeђутим, Павел Сурови је у потпуности злоупотребио гостовање на нашој телевизији.

Уместо да говори о теми емисије, он је износио различите непроверене компромитијуће информације из пословног и приватног живота грађана и грађанки општине Ковачица.

Његово гостовање у поменутој емисији се свело на вређање и омаловажавање људи који апсолутно нису имали никакве везе са темом на коју је био позван да говори.

Након гостовања Павела Суровог у емисији Кленотница, уредништво РТВ ОК је донело одлуку да се емисија Кленотница неће емитовати због изношења говора мржње и злоупотребе емисије од стране Павела Суровог, у циљу вређања и омаловажавања људи који нису били тема емисије.

О каквој се особи ради види се из текста који је објављен у онлине магазину Репортер где Павел Сурови новинаре РТВ ОК упоређује са нацистима. (http://onlinereporter.webnode.com/news/kovacica-pajticevi-nacisti-cenzurisu-medije/)

Због тога апелујемо на сва удружења новинара и све релевантне актере да осуде овакво недопустиво понашање једног представника политичке странке.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси