Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пајтић прети
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 10. 2015.

Аутор: Н. И. Извор: Информер

Пајтић прети

Пајтић је јуче (петак) после конференције за новинаре запретио нашем фото-репортеру Зорану Синку да ће га уништити, само зато што га је испред страначке централе фотографисао док је улазио у аутомобил (!?!).

Он је претходно одбио да одговори на наше питање да ли ће у наставку истраге афере „Прислушкивање“ прихватити тестирање на детектору лажи.

Пајтић је почео да бесни још током конференције за штампу, одмах пошто је чуо да му питање поставља новинар Информера:

- Има више месеци како не комуницирам с Информером! То сам поновио већ неколико пута. С вама могу да причам само преко суда... - поручио је Пајтић видно изнервиран и одбио сваку даљу комуникацију с новинаром.

Тражи алиби за губитак избора!

Пајтић: Демократски избори у Србији немогући

Бојан Пајтић, иако избори још нису расписани, већ је поћео да тражи алиби за лош резултат ДС! Он је, наиме, оценио да је „немогуће одржати демократске изборе у атмосфери коју карактерише медијска блокада и цензура, застрашивање политичких неистомишљеника и пораст насиља".

Своју фрустрацију, да ли због присуства Информера или афере „Прислушкивање“, Пајтић није могао да сакрије чак ни по завршетку конференције.

Пошто га је наш фото-репортер сликао како излази из зграде у Крунској улици, шеф Владе Војводине потпуно је изгубио живце, али и манире, те му је безобразно запретио да ће му узети и последњи динар:

- Не смете да ме фотографишете! Тужићу вас! Поднећу против вас приватну тужбу! До краја живота ћете ми отплаћивати ако ове фотографије буду објављене - урлао је Пајтић и одмах потом сео у лимузину и отишао.

И док се нико из ДС није оглашавао, медијски стручњаклгор Авжнер каже да шеф ДС гаји нетрпељивост према нашем листу.

- Ипак, није смео овако да реагује. Фото-репортери и новинари само раде свој посао. Његово је право да одговара или не на питања, али је непримерено да на такав начин прети тужбом. Закон о јавном информисању дозвољава сликање јавних личности истиче Авжнер.

Претње крше закон

И његов колега Небојша Крстић сматра да је овај испад недопустив.

- Претње новинарима и фоторепортерима представљају најгмбље кршење Закона о јавном информисању. Наравно да фотограф има право да слика било ког политичара на јавном месту - закључује Крстић.

Љиљана Смајловић, председник УНС

Пајтић не мора да буде љјубазан и да одговара на сва питања новинара, али нема право да прети фото-репортерима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси