Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уредник Истиномера: Шта би тек рекли да нема видео снимка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 10. 2015.

Извор: Н1

Уредник Истиномера: Шта би тек рекли да нема видео снимка

Главни и одговорни уредник сајта Истиномер Раша Недељков изјавио је, гостујући у Новом дану Н1 телевизије, да је забраном новинарки и сниматељу тог сајта да обаве интервју испред ресторана Саванова у Београду комунална полиција злоупотребљена у политичке сврхе.

 

Још чекамо позив прекршајног судије у вези са прекршајним пријавама које је поднела комунална полиција. Ми смо поднели неколико притужби на рад комуналне полиције од које смо добили одговор", објашњава Недељков.

Описујући одговор комуналне полиције Истиномеру Недељков каже да је "врло маштовит".

"Начелник комуналне полиције је одговором легитимизовао односно дао препоруку другим комуналним полицијацима да убудуће могу овако да се понашају, не само према новинарима већ према свим грађанима", сматра Недељков.

Недељков каже да Истиномер још чека одговор Заштитника грађана и Поверенице за заштиту равноправности јер сматра да су чином 25. септембра појединци у Комуналној полицији прекршили своја овлашћења, прекомерно употребили силу и покушали да угуше јавну реч.

Он подсећа и да је на званичној страници Београда на води био позив грађанима да дођу између 23. и 25. Септембра на Сајам слаткиша, управо на место где је Истиномер покушао да сними интервју.

Недељков каже да се на видео снимку јасно види примена силе према новинарима који су били на радном задатку и поставља питање: Шта би тек били одговори комуналне полиције да нема видео снимка?

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси