Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ХРТ неће бити забрањен
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 11. 2009.

Извор: Данас

ХРТ неће бити забрањен


Поводом најава Републичке радиодифузне агенције (РРА) да ће ТВ станицама из региона бити потребна лиценца за емитовање у Србији, генерални директор РТС-а Александар Тијанић рекао је за Дневник ХРТ-а да није тачно да је ХРТ забрањен у Србији, нити да ће бити, већ ће се гледати само оно што та телевизија прави у домаћој производњи, без страних филмова и серија.

Када је реч о гледаности ХРТ-а у Србији, генерални директор РТС-а је рекао да она није мала, поготово у центру Београда, али да је однос гледаности српских телевизија према хрватској телевизији један према педесет.

“Лично радо гледам ХРТ, и инсистирао би на даљем гледању, јер само тако може да се направи разлика у квалитету између РТС-а и ХРТ-а“, рекао је Тијанић. Генерални директор РТС-а је рекао да такође није тачно да се програм ниједног регионалног емитера неће приказивати, већ само, као и случају ХРТ-а, неће бити страних филмова и серија. „Када би та одлука била тачна то би ишло у прилог кибуцирању Балкана“, рекао је Тијанић.

Савет РРА израђује нови Правилник, који ће уредити медијски простор, а то значи да ће телевизије из региона убудуће морати да имају лиценцу за рад и да регулишу ауторска права, о чему је наш лист опширно писао. Одлука РРА је изазвала бројне реакције у јавности, између осталог, Демократски савез Хрвата у Војводини оптужио је Савет РРА за дискриминацију.

 Р. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси