Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Савет за штампу: Информер повредио Кодекс
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 10. 2015.

Извор: РТВ, Бета

Савет за штампу: Информер повредио Кодекс

Комисија за жалбе Савета за штампу утврдила је да је дневни лист Информер повредио Кодекс новинара Србије објављивањем текста о мигрантима који у Србију стижу са Блиског истока и из Африке, саопштено је данас.

Комисија је заседала по жалби невладине организације Праксис, која смата да је Информер повредио кодекс објављивањем текста под насловом "Пажња! Са мигрантима стиже маларија, дечја парализа и птичји грип!", од 1. јула.

"Праксис је указао да наслов спорног текста садржи недвосмислену тврдњу да са мигрантима стижу маларија, дечја парализа и птичји грип, иако у самом тексту нема званичних података о евентуалном повећању заразних болести у Србији.

Поред тога, спорни чланак неоправдано уноси немир и страх, с обзиром на то да се и насловом антрфилеа сугерише да је 'сваки контакт са мигрантима опасан'", наводи се у саопштењу.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs