Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Позив на штрајк новинарима Црне Горе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 10. 2015.

Извор: Данас, Бета

Позив на штрајк новинарима Црне Горе

Удружење новинара Црне Горе позвало је јуче медије на штрајк због учесталих напада на новинаре и насиља које онемогућава слободан рад и гуши медијске слободе.

Удружење је позвало медије на солидарност и „осуду све чешћих напада на новинаре“ које „надлежни годинама не кажњавају“.

Удружење захтева одговорност надлежних за „гушење новинарских слобода“ и позива колеге, редакције и синдикат медија да заједно одреде време штрајка и место протеста.

Удружење је позив упутило пред 23. јануар, Дан новинара Црне Горе.

Напади на новинаре у Црној Гори учестали су последњих година, а многи нису расветљени због чега медији све чешће оптужују државу да води политику некажњивости на штету медија.

Крајем децембра на редакцију дневног листа „Вијести“ у Подгорици бачена је бомба док је у згради тог утицајног листа било 15 људи, а било је и других напада на ту кућу и њене новинаре.

Почетком јануара у Никшићу је претучена дописница дневног листа „Дан“ Лидија Никчевић.

Власник и уредник те дневне новине Душко Јовановић убијен је пре скоро десет година, а убица и мотив злочина још нису познати.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси