Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нова шанса Каналу М
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 10. 2015.

Аутор: З.Рашић Извор: Вечерње новости

Шта доносе актуелна престројавања на поморавској медијској сцени

Нова шанса Каналу М

Обавезна приватизација медија под општинском "капом" и борба за опстанак донели су радикалне промене на медијској сцени у Поморављу.

Док је Радио Параћин престао са радом, а локална медијска кућа је постала "Пословни центар" - град на Црници општинску телевизију није имао - РТВ Ћуприја је у ликвидацији.

Истовремено, ЈИП "Нови пут" из Јагодине, у оквиру којег су ТВ, радио и недељник, после продаје, чека власника. 

С обзиром на то да је Параћин остао без општинског медија, локална самоуправа је - по конкурсу, да би обезбедила информисање грађана - финансијски подржала једину овдашњу приватну телевизију, Канал М која је - заједно са десетак других локалних и регионалних станица - ушла у "Нову мрежу Србије", управо да би се лакше изборила за опстанак. 

По речима Емила Милојевића, главног и одговорног уредника Канала М, намера је да телевизије које чине "Мрежу" - из Врања, Ужица, Чачка, Крагујевца, Ваљева, Лознице, Обреновца, Сремске Митровице, Панчева, Новог Сада и Параћина - дођу до великих оглашивача.

Све телевизије које су у "Новој мрежи Србије", од 19 сати, емитују вести локалних информативних програма, а приче из различитих крајева земље добиле су простор у емисији названој "Паралеле".

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси