Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СНС: НУНС подржао оне који су све осим медији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 10. 2015.

Извор: Танјуг

СНС: НУНС подржао оне који су све осим медији

Позив НУНС-а премијеру Александру Вучићу да поведе рачуна о јавној комуникацији изазвао је данас оштар одговор напредњака, који су навели да такав став представља отворену подршку онима који су све осим медија - порталу Телепромтер и недељнику Таблоид.

НУНС је оценио недопустивим што премијер за уреднике портала Телепромптер и недељника Таблоид користи увредљиве изразе као што је "олош", те позвао премијера да бригу о непрофесионализму медија и евентуалним санкцијама препусти надлежним органима, регулаторним и саморегулаторним телима.

СНС поручује да је таквим саопштењем НУНС показао да равноправно стоји, раме уз раме, са онима који су све осим медија - Телепромптером и Таблоидом.

"Добро је да грађани Србије и чланови овог новинарског удружења знају да су они који пишу скандалозне текстове, попут оних да је председник СНС сексуално општио са својим малолетним сином и који брутално крше права малолетних лица, данас добили отворену подршку челних људи НУНС-а", пишу напредњаци.

То, према њиховом мишљењу, представља један од највећих скандала у новинарству Србије.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

13.10.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 14:51

САМО ЈЕДНА СТРАНА

Најпре да кажем: нисам члан ни једне странке. Чак ретко и гласам, у конкретном случају иступам као ”независни конзумент медија”. Зато смем да напишем како сам забезекнут изјавом НУНС да премијер мора да бира речи кад су у питању, ваљда, уредници два таблоида. То би било сасма на месту да се та иста асоцијација наводних независних новинара оглашава после многобројних, ама у сваком броју, бруталних напада поменутог Бркића и његових пајташа на Вучића и његову породицу. Не, НУНС мудријашки ћути, а онда, кад се укаже прилика, прискочи у помоћ само једној страни. Нико није светац, не верујем ни у безгрешност премијера, али је преко мере нормалног света то што се ради извргивањем руглу човека који је изборном вољом народа дошао на челну позицију. Срамота није само оних што директно учествују, одговорност сносе и аплаудери из ко зна којих побуда и по чијем мигу. Ово стање је доказ више о медијима у Србији, сигнал за узбуну уколико није касно.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси