Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Славица Ђукић-Дејановић: Потребан нови закон о информисању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 11. 2009.

Извор: Прес

Славица Ђукић-Дејановић: Потребан нови закон о информисању


Председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић оценила је у Чачку „да је за област информисања потребан нови закон, јер се недавно усвојени тешко може поправити изменама и допунама“.


- Искрено верујем да ће информисање бити регулисано новим законом, који треба да има потпуно нову базу у односу на садашњи. Мислим да постојећи закон не омогућава квалитетно решавање проблема - рекла је она телевизији Галаксија 32.

Ђукић-Дејановић је изнела да посланици СПС-а у Скупштини Србије нису гласали за постојећи закон јер „сматрају да су медијске слободе једна од највећих тековина демократије“.

Председница Скупштине је оценила да се не може „тек тако санкционисати све оно што се било коме не допада“.

Са применом санкција, казала је Ђукић-Дејановић, треба ићи када је то стварно неопходно, а не као што се догодило са оспораваним законом „да готово све буде срачунато на санкције“.

- Припреме за нови закон, уколико до тога дође, требало би да буду свеобухватне како би на прави начин било регулисано и питање професионалности и питање санкција. Све у циљу да се обезбеди професионално и квалитетно информисање - закључила је председница Скупштине Ђукић-Дејановић.

ТАНЈУГ

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси