Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Представљена књига "Вучић и цензура"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 10. 2015.

Извор: Данас, Фонет

Представљена књига "Вучић и цензура"

Књига "Вучић и цензура" Срђана Шкора, која је у понедељак увече представљена у Прес центру Удружења новинара Србије, садржи 42 текста, која је аутор у последњих годину дана објављивао на свом блогу, и 22 карикатуре Предрага Кораксића Coraxa.

Шкоро, који је прошле године смењен са функције шефа деска Вечерњих новости, рекао је да је књигу назвао "Вучић и цензура" зато што су то "две чаробне речи које изазивају невероватан осећај код људи, неку нелагоду".

"Увек се питам одакле људима енергије да се толико плаше. Потроше силну енергију на страх и то непотребно. Одакле им храбрости за толики кукавичлук", упитао је Шкоро.

Шкоро је истакао да ову књигу не сме да продаје ниједна књижара, а одбијају да је продају и колпортери.

"Зато сам ја одлучио да са мојим дистрибутером из "Партенона" од сутра нудимо књигу апотекама. Можда је то право место за ову књигу, као неки мелем против цензуре", рекао је Шкоро.

Говорећи о цензури у медијима, новинар Драгољуб Петровић је оценио да људи погрешно тумаче да је то цензура.

"Мислим да је то више нека диктатура над медијима, односно диктатура над медијским садржајима", рекао је Петровић.

Он је рекао да је Шкоро, за оне који су пратили медије последњих 20 година, познато име у новинарству.

Новинар Оља Бећковић рекла је да је оно што је Шкоро записао у књизи доказ колика је цензура, као и да је он забележио оно што нико не пита и што је било нормално да неко пита.

Бећковић је рекла да нас Шкоро, између осталог, подсећа на то ко је тражио да се ракетама које немамо гађају европске престонице.

"То се више не пита зато што је то постало неваспитано. Не подсећај премијера на прошлост. Он нема прошлост, он има само будућност", истакла је Бећковић.

 

Коментари (2)

Остави коментар
суб

10.10.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 13:15

ВАШАРСКИ ШЕТАЧИ

Вашарски шетачи,тројка, којој само недостаје Жарковић. И немојте,молим вас, ради новинарства ,његових вредности,да Шкора помињете..Оља је плусквамперфекат, жао ми је,али је тако, није успела да победи себе и схвати да ју је време прегазило на начин како је правила Утисак...Морала је да клише стар 20 година обуче у нову одећу,да емисију у којој не би недостајала полемика новом времену које је модерно новинарство донело.Овако, само кука,а не схвата да је испала из новинарског транзиционалног воза за кога се толико залагала,не само у професији већ у друштву.

Одговори
сре

07.10.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 21:00

ВРХ БРАТЕ!

Срђан, Драгољуб, Оља.
Какав трио новинарских величина.
Ма шта су за њих Радојчић, Тирнанић, Тијанић..
Када се они састан, па напишу, па кажу. Ма то је новинарство, то је суштина и једина и непорецива истина. А друго, па друго није важно, није по ПС ( ДС). Зна се ко је у Србији утеривао демократију, они и само они. А то што "те исте" нема, па крив је Вучић. Написаћемо о њему још 42 пута 42 текста и објавити на блогу, у књигама са милионским тиражима и све то и нацртати пером познатог човекољупца, Предрага.
Ето баш!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси