Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тадић и Ракић наредили да купим „Политику“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 10. 2015.

Аутор: Н. Анђелковић Извор: Информер

Тадић и Ракић наредили да купим „Политику“

Контроверзни власник „Фармакома" и својевремено један од најбогатијих Срба Мирослав Богићевић рекао је на саслушању у полицији да је по директном налогу бившег председника Бориса Тадића и његовог шефа кабинета покојног Миодрага Микија Ракића купио „Политику“, „Вечерње новости" и новосадски „Дневник"!

 

Богићевић је такође у полицији рекао да га је бивши министар Млађан Динкић лично рекетирао, и то у кафићу „Пица бар“ на Новом Београду!

Морао да пристане

Како сазнајемо од извора блиског шабачком тајкуну, Богићевић је све ове наводе поновио и на полиграфу и показало се да говори истину!?!

- Богићевића каже да су негде у другој половини 2011. Тадић и шеф његовог кабинета, сада покојни Мики Ракић, тражили да уђе у посао с медијима како би спречили да „Политика" и „Новости" пређу у руке странаца. Мирослав каже да је на то морао да пристане и да је за то на крају платио цену далеко већу од тржишне, каже наш саговорник, иначе један од најближих Богићевићевих сарадника.

Према његовим речима, Богићевић је полицијским инспекторима детаљно описао и како му је Динкић крајем те године у „Пица бару“ на Новом Београду тражио скоро милион евра и то само да му „не би ођмагао" и слао инспекције у „Фармаком“.

- Богићевић није хтео да пристане на уцену, али на крају је пристао да кошаркашком идубу Раднички из Крагујевца уплати спонзорство од 200.000 евра. Недуго након тога почела је тотална пропаст „Фармакома“ и то тако што су 2013. Сбербанка и Финдоместик банка пустиле све кредите на наплату пре њиховог доспећа. Е сад, ако знамо да је Динкић члан УО Сбербанке, онда је то прилично сумњиво!, препричава наш извор.

Мирослав Богићевић, који се и даље налази у кућном притвору, јуче није био доступан за коментар, баш као ни Борис Тадић. У Тадићево име огласила се саветница Марина Комад, наводећи да је све речено о њеном шефу „апсолутна неистина". Сличан коментар имао је и Динкић.

На другој страни, главна уредница „Политике" Љиљана Смајловић каже да се нада да ће се о тој куповини „сазнати све што има да се сазна":

- Премијер Вучић је обећао да ће до краја расветлити препродају најважнијих новина у овом делу Европе. „Политика" је сувише важна национална установа да би њена судбина била препуштена политичком мешетарењу.

Газда је Беко

Главни уредник „Новости" Ратко Дмитровић подсећа да током 2011. и 2012. године није био у овој компанији, али да га овакви наводи власника „Фармакома" не изненађују.

- Није тајна да је Богићевић радио по налогу ДС, аии је непознаница коначна судбина те идеје о куповини „Политике" и „Новости". Ако је неко купио новине, нека се упише у АПР као власник. Ја сам се за ове две и по године више пута уверио да је власник „Новости" Милан Беко - закључује Дмитровић.

Динкић: Богићевић лаже!

Млађан Динкић за Информер тврди да је све што је Богићевић исприћао о њему „наравно неистина и будалаштина".  

- Потпуно је бесмислено да коментаришем такве лажи, чији је циљ очигледно само да се руши мој углед. Зато предлажем да се имовинске карте свих садашњих и бивших државних функционера и њихове родбине ставе на сто и испита порекло и начин стицања њиховог богатства. Па да видимо ко је држао рекет, ко је ширио мрежу, а ко је заиста радио у интересу народа - апелује Динкић и додаје да је то једини начин да се престане са оваквим сплеткама.

Не знам да ли је Богићевић прићао о медијима на полиграфу, јер бранилац није обавезан да присуствује одласку на детектор лажи.

Александар Вучић први открио истину Тадашњи ППВ Александар Вућић обелоданио је још 17. септембра 2012. године да је „Богићевић морао да ућини услугу ДС" и преко ћерки фирми ућествује у куповини 50 одсто удела „Политике".

- Случај „Политика" води до афере „Агробанка". Сума која је недостајала за куповину потиче из кредита Нове Агробанке и ПББ. Тај новац коришћен је не само за куповину „Политике" већ и за потраживања „Новости" и „Дневника". Реч је о политичком криминалу уз економске злоупотребе - оценио је тада Вучић за РТС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси