Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар Н1 награђен за емисију "Јаловиште неодговорности"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 10. 2015.

Аутор: Гордана Бијелетић Извор: Н1

Новинар Н1 награђен за емисију "Јаловиште неодговорности"

Новинар Н1 Адам Сантовац награђен је за емисију "Јаловиште неодговорности".

 

Награду је у Нишу доделио Регионални центар за животну средину за Централну и Источну Европу уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (СИДА).

Циљ наградне је да подржи новинаре, уреднике и активне појединце који прате област животне средине.

Ове године, по други пут, награде су додељене у три категорије: професионално новинарство, грађанско новинарство и награде за дугорочни допринос популаризацији заштите животне средине у јавности.

Емисија новинара Н1 “Јаловиште неодговорности” награђена је у конкуренцији од 38 радова на тему екологије.

"Јаловиште неодговорности" документарни је филм о еколошкој катастрофи у напуштеном руднику код Крупња. Новинар Н1 Адам Сантовац заокружио је причу о пропустима и неодговорности надлежних због којих је угрожено 12.000 људи. После овог филма, он је најмлађи члан Н1 редакције, са највише награда.

Награде су отишле и новинарима и редакцијама РТС-а, РТВ, Радио Панчева, али и онима којима новинарство није професија. 

Да је у борби за заштиту животне средине потребна храброст показују и добитници из Бродарева, који су покренули Фејсбук групу "Стоп хидроцентралама на Лиму".

Еколошких тема, које нису само извештавање о дивљим депонијама и загађењу, већ указивање на то ко је одговоран, у медијима нема довољно. Зато се и чланови жирија који је изабрао добитнике надају да ће их награде охрабрити и мотивисати да у истраживањима иду до краја.

У жирију су били Мирољуб Радојковић, професор Факултета политичких наука Универзитета у Београду, Зоран Јевтовић, професор Филозофског факултета Универзитета у Нишу и Бобан Томић, доцент Факултета за медије и комуникације Универзитета Сингидунум.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси