Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Станислава Пак: У таблоидној стварности лаж је истина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 09. 2015.

Аутор: М. Р. Миленковић Извор: Данас

Станислава Пак: У таблоидној стварности лаж је истина

Постаје очигледно да су сва средства дозвољена у агресивној кампањи против председника Србије Томислава Николића коју воде поједини таблоиди.

 

Председник није склон рекламерству. Он не очекује да медији праве помпу око његовог рада, али очекује да новинари коректно извештавају о ономе што ради, што често није случај. Осим оних таблоида који већ две године воде рат против председника, постоје медији који у маси догађаја једноставно игноришу догађај који су дужни да покрију у складу са Законом о информисању, каже Станислава Пак Станковић, саветница за медије председника Србије Томислава Николића у изјави за Данас, коментаришући тако тврдње Војислава Шешеља појединим медијима да српски председник има ванбрачну децу, коју није признао.

Она наводи да баш зато што председник никада није желео да буде медијска звезда, нити је користио моћ др жаве да врши притисак на медије, поједини таблоиди га виде као лаку мету за тестирање вербалне артиљерије.

„Како се ради о особама ниских људских, интелектуалних и моралних капацитета, метод за нападе је очигледан и бедан. Закон је ту само у функцији напада, те када се поставља питање да ли је нека измишљотина тачна, уколико на то одговорите, одговор је искривљен и стављен у контекст измишљене текстуалне манипулације, богато зачињен дневним аналитичарима, компетентним за све и свашта од високе политике до утвр ђивања очинства“, истиче Пакова.

Према њеним речима, у таквој таблоидној стварности истина је лаж, лаж је истина. У вези са било којом личношћу, може се измислити афера, напаковати низ гадости и провући је кроз блато. Овде се ради о злоупотреби јавног гласила, уцени, манипулацији, рекетирању, али без одговорности. Председник никада не ће одступити од циља који је зацртао и обећања које је дао грађанима да ће живети у бољој Србији, додаје она.

„Председник је снажно допринео да се слика Србије у свету промени. Избалансирана спољна политика, поверење које ужива међу страним државницима довели су до великог поверења које данас имамо широм света. Што се тиче региона, успостављени су изванредни односи, које ни шовинистичке изјаве појединих политичара намењене пре свега домаћој јавности, не могу да наруше. Пре свега стабилност, снага и поверење су темељ комуникације која је наишла на велики одјек и има конкретне позитивне последице на укупну политичку ситуацију у Србији. У бројним сусретима са председницима САД, Русије, Кине, Индије, земаља ЕУ, афричких и јужноамерич ких земаља, папом Француском, Србија је стекла стабилна пријатељства из којих је проистекла неподељена и недвосмислена подршка. У критичним ситуацијама, на пример, када нас је задесила катастрофална поплава, захваљујући председнику, организована је донаторска конференција која је укључила и БиХ“, истиче Станислава Пак.

Она додаје да је подршка земљама региона несебична и неоптерећена прошлошћу и напомиње да је током избегличке кризе Србија показала своје најбоље лице. Она се осврће и на то што је, без обзира на егзистенцијални страх узрокован вишедеценијском кризом, омогућен безбедан пролаз миграната кроз територију Србије, без инцидената, претњи и насиља.

„Да ли смо се ми променили? Не, променила се политика. Грађани Србије су вековима у временима тешких изазова показали величину, храброст, праштање и разумевање. Политика је та која профилише понашање већине у одре ђеним историјским околностима. На крају крајева, историја ће показати и дати суд о појединим политичким догађајима и начину на који су се према њима одредиле кључне политичке личности“, сматра Николићева саветница.

Пример и вредан рад

„Председник је константно у комуникацији са грађанима. Он обилази Србију, разговара са грађанима и привредницима, и свестан је проблема са којима се суочавају. Председник користи сваку посету иностранству да представи Србију страним инвеститорима као повољно место за улагања, и води наше привреднике, како би им омогућио контакт са колегама из иностранства и надлежним институцијама. У веома тешким околностима у којима се налази наша земља, он својим примером показује да се преданим и вредним радом могу остварити резултати“, наводи Станислава Пак.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси