Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Држава медијски донатор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 09. 2015.

Извор: Фонет

Држава медијски донатор

Државни секретар у Министарству културе и информисања Саша Мирковић, у Варшави на панелу о слободи медија, у оквиру годишње Конференције ОЕБС, нагласио је да је у Србији у току повлачење државе из медија и да ће тај процес бити окончан до 31. октобра и да је држава Србија постала највећи донатор медијских саржаја, већи и од Европске уније.

 

Мирковић је оценио да је српско председавања ОЕБС коинцидирало са применом медијских закона и скуп у Варшави је био добра прилика да се каже шта је урађено за годину дана.

- Пошто се водила дебата о власништву државе у медијима у региону ОЕБС, изнео сам пример Србије и рекао да је у току повлачење државе из медија, да ће то бити окончано до 31.октобра, рекао је Мирковић групи новинара из Србије која прати скуп ОЕБС.

- Говорио сам о пројектном суфинансирању медијских садржаја који промовишу јавни интерес и да је ове године држава Србија постала највећи донатор у Србији медијских садржаја, већи и од ЕУ која даје сваке две године новац за финансирање медијских садржаја, напоменуо је он.

- О том новцу одлучује струка, подсетио је Мирковић.

- Министарство ће наставити са конструктивним дијалогом са ОЕБС канцеларијом за слободу медија, значајно смо унапредили сарадњу и сваку њихову дилему која се тиче одређених случајева, напада или да су нешто приметили у медијима и траже разјашњење, ми промптно одговарамо.

- Утврдили смо стандард комуникације и испод тога нећемо ићи, рекао је он.

Мирковић је рекао да је Србији важно да Комисија за истраживање убистава новинара настави са радом и да она има пуну подршку Министарства културе и информисања.

Он је нагласио да је Србија једна од ретких држава која има одељење за високотехнолошки криминал у оквиру Тужилаштва и да они, као и МУП, веома добро раде како не би било напада на интернету.

- Годило је чути позитивне оцене београдске конференције о заштити и безбедности новинара, која је организована у марту, рекао је Мирковић.

Мирковић је учествовао у Варшави на панелу о слободи медија у оквиру годишње Конференције ОЕБС за демократске институције и људска права.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси