Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мађарска полиција у Хоргошу тукла и ухапсила и пољског новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2015.

Извор: Бета

Мађарска полиција у Хоргошу тукла и ухапсила и пољског новинара

Мађарски полицајци напали су пендрецима и ухапсили у среду током интервенције против избеглица на граници са Србијом и репортера јавне пољске телевизије TVP Јацека Таћика и оптужили га за нелегални прелазак границе, јавља пољска TVP.info.


"Репортера TVP мађарска полиција извукла је из масе и ухапсила уз оптужбу да је нелегално прешао границу", рекао је данас пољској јавној телевизији почасни конзул Пољске у Сегедину Карол Бјернацки који је ноћас присуствовао саслушању пољског новинара.

Претходно су у једној од интервенција против групе избеглица, која је на кордон бацала каменице и разне предмете на граничном прелазу Хоргош, полицајци напали пендрецима и извештача пољске телевизије.

"Изгледало је мирно, али одједном је мађарска полиција кренула на избеглице, а тукла је и нас новинаре. Тада сам задобио пар удараца пендреком", јавио је у програм TVP пре хапшења Таћик, коме су прву помоћ због повреде главе указали мађарски лекари.

"Стајали смо јако близу мађарске полиције. У једном тренутку изгубио сам контакт са Јацеком. Не знам шта се даље дешавало, али имао је у руци микрофон и видело се јасно да је новинар", рекао је камерман TVP Павел Ролак.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси