Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Опомене Пинку и Хепи телевизији због ријалити програма
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2015.

Извор: Танјуг

Опомене Пинку и Хепи телевизији због ријалити програма

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) казнио је Хепи телевизију мером упозорења, а Телевизију Пинк мером опомене због емитовања непримерених садржаја у ријалити програмима Парови и Фарма.

Како је објављено на сајту РЕМ-а, то тело је данас на седници оценило да су псовке, вређања, туче и уопште непристојно понашање, садржаји који могу негативно да утичу на децу, и да нису смели да се емитују у заштићено време пре 22 сата, односно 23 сата.

Савет РЕМ-а је наложио телевизијама Хепи и Пинк да отклоне уочене неправилности и да програм који није примерен гледаоцима млађим од 12 година не емитују пре 22 сата.

Уколико не буду поштовали налог Савета РЕМ-а, који су дужни да објаве у року од 24 сата, након добијања решења у времену између 18 и 21 сат, њима ће бити изречене строже мере, у складу са Законом, наводи се у објави.

Савет РЕМ-а оценио је данас да у ријалити програму Велики брат није било садржаја који могу нашкодити менталном и физичком здрављу малолетника.

 

Коментари (1)

Остави коментар
чет

17.09.

2015.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 14:50

Kazna: opomena i upozorenje?!

Na pocetku ovog tekst pise: "Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) kaznio je Hepi televiziju merom upozorenja, a Televiziju Pink merom opomene zbog emitovanja neprimerenih sadržaja u rijaliti programima Parovi i Farma." Slicno stoji i u orginalnom saopstenju: "Savet REM kaznio je Happy TV i TV Pink zbog emitovanja neprimerenih sadržaja u rijaliti tv programima".

Medjutim, u clanu 28. Zakona o elektronskim medijima ne upotrebljava se rec "kazna", vec rec "mera".

Mislio sam, do sada, da se u pravu kazna odnosi samo na kaznu zatvora i novcanu kaznu, a ne i na opomenu i upozorenje.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси