Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Србија између истока и запада
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 09. 2015.

Извор: Вечерње новости

Нова емисија Спутњика и Радио Новости

Србија између истока и запада

Радио Спутњик и Радио Новости стартују са новом спољнополитичком емисијом "Свет са Спутњиком", која ће се емитовати средом од 17 до 19 сати на 104,7 MHz.

 

Током два сата разговараћемо са гостима у студију о горућим светским темама које, како показује актуелна избегличка криза, пре или касније закуцају и на врата Србије.

Под слоганом "Говоримо оно што други прећуткују" трудићемо се да слушаоцима актуелне догађаје прикажемо у новом светлу и да направимо искорак у односу на извештавање мејнстрим медија.

Пратићемо како се дешавања на међународној сцени преламају кроз призму српске јавности и владајуће елите, како то виде у западним престоницама, али и у Москви, Пекингу, Минску, Техерану, свуда где се простире мрежа Спутњика.

Трагаћемо и за одговором на питање  који то центри моћи и с којим циљевима одлучују о судбини народа, који, поготово кад су малобројни, често кроз историју плаћају високу цену тежње ка одбрани националних интереса и истрајавања на ветрометини утицаја великих сила.

Истраживаћемо и како је за Србију боље да се постави у том ковитлацу.

Покушаћемо да објаснимо како функционише глобална политика и како, из наизглед безазлених детаља, лапсуса политичара, привидних стицаја околности, можемо наслутити у ком правцу ће се развијати догађаји.

Зато позивамо слушаоце и читаоце да нам о темама, које ћемо унапред најављивати у медијима, постављају питања путем социјалних мрежа "Фејсбука" и "Твитера", као и путем СМС-а.

Слушајте нас на 104,7 MHz!

 

Коментари (1)

Остави коментар
сре

16.09.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 16:57

odlično

Dosta je bilo na Studiju B Voice of America, hoćemo različitost, demokratiju, pluralizam mišljenja.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси