Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Перишић тужио “Јужне вести”, тражи пола милиона за “душевни бол”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 09. 2015.

Извор: Јужне вести

Перишић тужио “Јужне вести”, тражи пола милиона за “душевни бол”

Незадовољан због објављивања интервјуа са бившим шефом преговарачког тима за “Еи Ниш”, градоначелник Ниша Зоран Перишић тражи 500.000 динара одштете за “интензивне душевне болове, због повреде части и угледа”.

 

Перишић (СНС) сматра да у тексту “Спасић: Власт украла паре радника Еи”, како пише у тужби, није пренето, нити изнето било какво критичко мишљење у вези са радом градоначелника, већ увреде.

Њиме су без дужне новинарске пажње пренете информације којима се потпуно неосновано градоначелнику приписују особине лопова и криминалца који ће “морати да робија” — пише у тужби.

Градоначелников адвокат Станимир Ђурић, иначе одборник СНС у Скупштини града Ниша, у тужби је свог клијента описао као дугогодишњег лекара интернисту, професора Медицинског факултета у Нишу и “породичног човека”.

Ђурић се у тужби осврнуо и на стање у српском новинарству, оцењујући да “давање медијског простора свакој врсти вређања достојанства личности и медијско “осуђивање” пре било какве одлуке надлежних инстанци полако и сигурно се устоличавају као пракса”, а да је Перишић “још једна жртва те праксе”.

Засада није познато да ли ће суђење бити покренуто, јер Виши суд у Београду још није размотрио одговор и аргументе “Јужних вести”.

Подсетимо, у интервјуу “15 минута” бивши шеф преговарачког тима за Електронску индустрију Радиша Спасић изнео је тврдњу да је “150 милиона динара из фонда Електронске индустрије, којима је могао да буде исплаћен део заосталих зарада радницима ове фирме, неко украо”.

Спасић је оптужио градоначелника Зорана Перишића и државног секретара Министарства финансија и привреде Ивицу Којића да су “учествовали у крађи пара” из тог Фонда. Тачније, Спасић сматра да је тај новац преусмерен у градски буџет, а да је то “предложио и реализовао неко на релацији Перишић — Којић и тиме украо паре електронаца”.

Градоначелник Зоран Перишић је тада данима одбијао да коментарише Спасићеве тврдње, а три дана касније је на сајту Града објављено саопштење у коме се тврди да новац из Фонда Електронске индустрије није уплаћен у буџет Ниша.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси