Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кикиндске излазе са закашњењем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 09. 2015.

Извор: Бета

Кикиндске излазе са закашњењем

Редакција недељника "Кикиндске" саопштила је данас да се поново налази у финансијским проблемима, због чега ће лист изаћи са даном закашњења.

"Када смо у мају, након шест месеци блокаде коју нам је наметнула Пореска управа и два и по месеца неизлажења, поново почели да штампамо 'Кикиндске', били смо свесни да нам је рок трајања ограничен уколико нам неко озбиљно не притекне у помоћ. Једноставно, блокада због наводног дуга за порез на добит нас је осакатила", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су "Кикиндске" због те блокаде биле елиминисане из свих конкурса: и из општинских, и из покрајинских и из републичких.

"Једноставно речено, уз сву општу кризу и све мање привредника и предузетника у Кикинди који би улагали у рекламирање и оглашавање, нас су скоро па угушили порезници, безобзирно инсистирајући на плаћању астрономског пореза на добит. Ми сада радимо за минимални минималац, али зато имамо пара у претплати код Пореске управе за пореске обавезе, што је потпуни парадокс", пише у саопштењу.

"Кикиндске" излазе од 1998. године а у време репресивног Закона о информисању под Милошевићевим режимо, то су биле најкажњаваније новине у Србији, а њихов главни уредник Жељко Бодрожић најкажњаванији новинар у држави.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси