Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Деманти навода Телевизије Зона плус
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 09. 2015.

Извор: jugmedia.rs

Биро за друштвена истраживања и Локални антикорупцијски форум Ниш

Деманти навода Телевизије Зона плус

Биро за друштвена истраживања и Локални антикорупцијски форум Ниш демантују наводе у реаговању нишке Телевизије Зона Плус у којем је наведен низ нетачних информација.

– Телевизија Зона Плус јесте одбила да учествује у мониторингу у организацији БИРОДИ-ја и ЛАФ-а, првом такве врсте у Србији, а наслоњеном на слична професионална искуства у медијски развијеним земљама. Ово гласило у датом року за давање сагласности за добровољно учешће у овом мониторингу није послало сагласност, као што су то учинили остали медији који су то желели, већ допис уређивачког колегијума у којем није било сагласности.

– У допису колегијума изнете су само уопштене примедбе, из угла те медијске куће, а није предложено било какво конкретно “побољшање” методолошких инструмената, приступа и решења.

– Сугестија те телевизије, изнета у усменом разговору са представником БИРОДИ-ја, да би требало смањити број медијских садржаја које би код ње требало мониторисати, пошто је реч о већем броју таквих садржаја, прихваћена је, те је узорак за мониторинг за ову телевизију, као и друге медије са већим бројем прилога, смањен на статистички минимум који гарантује квалитет мониторинга.

Телевизија Зона Плус је при том у свом пројекту навела да ће “мониторинг и евалуацију” поред осталог обављати кроз “редовне састанке пројектног тима”, “реакције гледалаца”, “повећан број позива телевизији”, “коментаре на сајту телевизије, њеном Јутјуб каналу и њеним друштвеним мрежама”, што свакако не спада у стандарде који важе за тај процес.

Коментаре да су инструмент и методилогија по којој ће БИРОДИ и ЛАФ радити мониторинг наводно сумњивог кредибилитета заиста не треба ни коментарисати, јер они, уз све предходно наведено, говори искључиво и само о медију који их даје.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси