Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Споразум РТВ са Турском државном ТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 09. 2015.

Извор: rtv.rs

Споразум РТВ са Турском државном ТВ

Радио-телевизија Војводине потписала је у Истамбулу споразум о сарадњи са државном Турском радио-телевизијом, који се односи на међусобну размену програма, али и отвара прилику за заједничку производњу у наредном периоду.

Делегација коју је предводио генерални директор РТВ Војводине Срђан Михајловић обишла је најзначајније технолошка постројења турске телевизије, која је по количини произведеног програма и специјализованих канала једна од најмоћнијих у Европи.

Током сусрета са генералним директором Турске радио-телевизије размењена су искуства два јавна медијска сервиса, а то је била прилика да се и домаћини упознају са разноврсношћу програма РТВ-а и његовом специфичном улогом коју има у Војводини, где заједно живи двадесет и седам нација.

"У том амбијенту ми се трудимо да будемо прави јавни сервис за све грађане и да направимо медијски садржај који ће обезбедити да се различитости прикажу као вредности. Суштина је у томе да већински народ разуме мањински", рекао је Срђан Михајловић, генерални директор РТВ.

Генерални директор Турске радио-телевизије, казао је да је нарочито задовољан будућом сарадњом са јавним сервисом Војводине који негује тако разноврсну мултикултуралност.

"Војводина је заиста невероватно подручје са много народа и са једном посебном климом и посебним културним вредностима које носи у себи", казао је Сенол Гока, генерални директор Турске радио-телевизије.

Споразум који је потписан обезбедиће програмску сарадњу два јавна медијска сервиса, као и реализацију заједничких програмских пројеката за које већ постоје конкретни предлози, нарочито када је реч о документарном и образовном програму.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси