Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ПРОУНС и СИНОС подржали иницијативу "Хоћемо културу, а не reality"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 09. 2015.

Извор: sinos.rs

ПРОУНС и СИНОС подржали иницијативу "Хоћемо културу, а не reality"

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) и Синдикат новинара Србије(СИНОС) подржавају акцију "ХОЋЕМО КУЛТУРУ, А НЕ REALITY!" коју су организовали у Београду студенти Правног и Факултета музичких уметности.

Скоро све националне комерцијалне телевизије сада су окупиране ријалитијима попут „Малдива“, „Парова“, „Фарме“, „Великог брата“...

Млади људи показали су свој став и препознали шта је јавни интерес. О томе је много више морало да води рачуна Министарство културе и информисања приликом доношења сета нових медијских закона. Након годину дана, видимо катастрофалне резултате актуелне медијске реформе чија су директна последица пад Србије на свим релевантим медјународним листама када је у питању слобода медија, гашење медија са вишедеценијском традицијом, бујање ријалити програма, шунда и кича.
 
Ово су млади који нас у име своје генерације са правом подсећају да су ту, да улажу у себе, да знају шта је медијска писменост и да познају богату културу и традицију свог народа.
           
Позивамо све новинаре и медијске раднике да потпишу петицију ''против блуда, неморала, шунда, кича, заглупљивања народа и пропагирања погресних вредности'' коју је потписало више од 90.000 грађана Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси