Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Питање - одговор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 09. 2015.

Извор: Данас

Питање - одговор

Како коментаришете потписивање петиција на интернету за укидање ријалити програма на националним телевизијама?

 

Веран Матић, уредник Информативног програма Б92

Мислим да је очекивано да постоји самоорганизовање с овом темом, јер три вишемесечна ријалитија са сличним концептом на три националне телевизије битно смањују разноврсност медијске понуде. Пре десетак година у Лондону сам видео како се „национални“ емитери једном недељно усклађују са програмском понудом како би управо била испоштована разноврсност, а и спречио програмски канибализам. Чак и кабловски тематски канали, јер је то свима у интересу. Нажалост, уместо тога, овде имамо „утук на утук“ концепт.

Миломир Марић, главни уредник Хепи телевизије

Поздрављам петиције за укидање ријалитија, пошто Србија, осим тога, нема других проблема. Да није тако, не би ријалитији били последња утеха и душевна храна упропашћеном и ојађеном народу.

Љиљана Смајловић, Удружење новинара Србије

Као узалудан посао.

Милан Петковић, Професионално удружење новинара Србије

Наше удружење заједно са Синдикатом новинара Србије подржава ову петицију. Млади људи показали су свој став и препознали шта је јавни интерес. О томе је много више морало да води рачуна Министарство културе и информисања приликом доношења сета нових медијских закона. Ово су млади који нас у име своје генерације са правом подсећају да су ту, да улажу у себе, да знају шта је медијска писменост и да познају богату културу и традицију свог народа.

Борис Јашовић социолог Петиција представља цивилизацијску тековину, као и прворазредни облик грађанског активизма. С друге стране, имамо слободу медија као императив. Стога би најбоље било да продуценти ријалити смећа, којима је профит ударио у главу, прибегну аутоцензури. Ем је у тренду, ем бисмо се малко дезријалитизовали. За промену.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси