Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ништа од петиције : Ријалити програми не могу да се укину, ево и зашто!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 09. 2015.

Извор: srbijadanas.com

Ништа од петиције : Ријалити програми не могу да се укину, ево и зашто!

Ни милион потписа петиције о забрани ријалити програма не би променили ништа - из једног, једноставног разлога. Писање петиције, недолично понашање, вербално нападање и вулгарност не могу да доведу до укидања ријалити програма. Једини начин да они буду "склоњени" са малих екрана јесте промена закона.

 

Регулатор електронских медија потпуно је немоћан, објашњава нам Горан Караџић, председник Републичког тела за електронске медије (некадашња РРА, сада РЕМ), одговарајући на питање да ли побуна грађана може да доведе до "скидања" ових програма са малих екрана.

- Питање је за посланике да ли су спремни да изменама закона донесу могућност забране оваквих програма, каже он за SrbijaDanas.com.

Све што је тренутно у њиховој моћи је апеловање, опомена, или привремена забрана емитовања, која се у прошлој сезони "Парова" и десила, због изузетно вулгарног речника.

Јавност осуди - суд ослободи

Реакције јавности некад су бурне, а он нас подсећа да је таква реакција била и када су се учесници једног од протеклих ријалити програма негативно изразили о Јеврејима.

- На крају су правоснажном одлуком ослобођени кривице, јер наводно имају право да изнесу јавно свој став да неког не воле, каже Караџић.

Право на ТВ "простор"

Ником од тих људи који се појављују у таквим формама није ускраћено право да буду на телевизији, ипак, из регулаторног тела апелују на емитере да не пуштају пред камере људе који би могли да афирмишу негативне вредности.

- Емитери просто немају ту обавезу да сваки наш апел услише, закључује он.

И грађани, и посланици могу да ураде много тога, али пре свега нам треба закон који би у Србији могао да забрани ријалити.

- Не можете забранити нешто без правног основа, емитери могу и да вас туже што сте их забранили, јер тиме губе новац који су уложили, закључује председник РЕМ.

 

 

 

Коментари (1)

Остави коментар
пет

04.09.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 08:16

hitno zakon

Ako zakon može regulisati ovo bezakonje neukusa, onda ga hitno valja doneti, kao što je hitno donet i set medijskih zakona. Krajnje je vreme da se Srbija oćisti od primitivizma, neukusa i onih koji promovišu najvulgariji oblik tv formata, koje , nažalost gledaju i oni joji tek treba da grade sistem vrednosti, zasnovan na kulturnim tekovinama.a oni to čine uz pomoć ovih primitivnih rijaliti programa i stasavaju u iste takve. Srljamo u samouništenje i propast. Neka se odgovorni zapitaju zašto!!!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси