Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Протести против ријалитија се преселили на улицу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 09. 2015.

Извор: rtv.rs

Протести против ријалитија се преселили на улицу

Студентска организација "Систем вредности" и млади музичари са Факултета музичке уметности подржали су интернет петицију против ријалити програма, акцијом "Хоћемо културу, а не reality!".

Протести са интернета преселили су се и на улице - група студената је на Тргу Републике музичким концертом послала јасну поруку против ријалити програма.

Они су поручили да желе музеје и позоришта, а не "Фарме" , "Парове" и "Великог брата" и, како наводе, показали да цене праву српску и европску културу и да су против промоције неморалности и глупости којима обилују ТВ програми.

Како се наводи у саопштењу, они су позивали све који деле њихово мишљење да поделе слику и да на тај начин покажу да цене праве вредности и да нас шунд и кич којим нас бомбардују са запада не занимају.

Скренули су пажњу да је Народни музеј годинама затворен, да се многа позоришта и друге институције налазе у тешкој финансијској ситуацији и да је грађанима ускраћено основно право на културу, али очигледно да многи немају слуха за то и да више цене реалитy програме.

Петицију против ријалити програма за 48 сати потписало више од 55.000 људи.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

04.09.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 08:07

podrška

Svako iole normalan u ovoj zemlji podržava ovo protivljenje. Ali, šta to vredi! Ko pita normalne ljude za bilo šta. Privatne TV se bore za gledanost,a kako je u toku rasprodja medija poSrbiji, radi izlaska države iz istih i ''objektivnog informisanja'', imaćemo tek rijaliti.Zagovornike potpune privatizacije medija bi valjalo pitati imaju li imalo savesti, stida i osećaja odgovornosti za uništavanje medija i njihovo pretvaranje u najprimitivnija sredstva za manipulaciju, širenje neukusa i obezvredjivanje svega što predstavlja civilizacijski i kulturni sistem vrednosti. Ne uzbudjuju se oni, jer su za dobar novac sa zapada odradili posao .

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси