Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Био је најмлађи водитељ вести на свету, сада се враћа у великом стилу!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 09. 2015.

Извор: www.24sata.rs

Био је најмлађи водитељ вести на свету, сада се враћа у великом стилу!

Лука Матић са свега 18 година био је спикер на ТВ Авала, а онда је нестао. Ипак, има нови задатак, јер је од јуче водитељ на Play радију.

 

Поподне од 14 до 18х на Play радију резервисано је за дружење са двадесетшестогодишњим Луком Матићем, који о себи каже:

- Незванично сам медијима почео да се бавим са 15 година када сам отворио сајт Тенис Србија, тада најпопуларнији тениски сајт у земљи. Са 17 сам био гостујући водитељ на Спорт ФМ радију, а опробао сам се и у штампи, у недељнику Актер. Званичну медијску каријеру започео сам на ТВ Авала као осамнаестогодишњак. Исте године постајем најмлађи водитељ вести на телевизији са националном фреквенцијом у Србији, а вероватно и на свету. Последњих годину дана упознајем Србију и регион са занимљивом страном економије на сајту Економске вести. Залуђеник сам за друштвеним мрежама, а мој Твитер профил прати већи број људи од многих дневних, а поготово недељних и месечних листова. Селфи сам усавршио до савршенства, што доказујем већ месецима и на Инстаграму. Поносни сам друг четвороножног бића имена Пупи, незванично најлепшег лабрадора ретривера на свету. Биће то и званично, сигуран сам. Не волим рано да устајем, али када је морање - није питање. Интересовања су ми од фудбала до бадминтона, од економије до гајења афричког краставца, од села Калиновац до Њујорка, или Москве, шта год је политички коректније сада. Да не радим у медијима, покушавао бих да радим у медијима.

Како је дошло до тога да постанете водитељ на Плаy радију?

- Био је то сунчани четвртак, 30. јула, а ја сам испијао трећи коктел на једној грчкој плажи. Изненада, као цунами, стигла ми је порука од Немање Костића, програмског директора Play радија. Рекао ми је: "Бићу директан, потребан ми је мушки водитељ", а ја сам био још директнији и питао: "Колико пара?!". Све остало је историја. Која ће дуго трајати.

Због чега сте се одлучили да, уместо повратка на екране, сада будете скривени?

- Далеко од тога да сам скривен. Чим су ми рекли да ћемо снимати ТВ рекламе за Play радио, да ће бити билборда и оваквих интервјуа, рекао сам ДА. Шалу на страну, стварно мислим да је ово добар пројекат, с потенцијалом да уведе потпуно ново поимање радија у нашој земљи. Никада раније нисам размишљао о томе да радим на радију, али из горе наведених разлога, а и због сјајне екипе коју Play окупља, ја сам ту где јесам.

Шта је то што спремате за слушаоце?

- Кратко и јасно - најбољу музику сада и пуно смеха.

Оштар сте критичар свега и свих. Да ли сте спремни на то да ће бити критика и на ваш рачун?

- Не бих ја себе назвао оштрим критичарем. Пре се видим у улози разбијача теорија завера и осталих једнорога који се прожимају кроз размишљања нашег народа. Што се критике на мој рачун тиче, спреман сам к’о запета пушка. Значи ко буде критиковао - банг, банг. Шалим се, што би рекла једна америчка песмичица - Hit me with your best shot.

Због чега ћете бити бољи од свих других водитеља икада?

- Зато што је моје куче најлепше на свету. Стварно не знам шта друго да вам одговорим, ја тек почињем, нећемо се одмах заносити. Јавите ми се за недељу-две, кад се занесем, па да вам кажем зашто сам најлепши, овај најбољи, најбољи...

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси