Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НДНВ осудио напад на новинарку и активисткињу Наталију Јаковљевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 09. 2015.

Извор: Бета

НДНВ осудио напад на новинарку и активисткињу Наталију Јаковљевић

Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) критиковало је бившег градоначелника Кањиже Ласла Балу и оптужило га да је позвао на "линч" председнице Центра грађанских вредности из Суботице, новинарке Наталије Јаковљевић.

НДНВ саопштило је да је Лајош Бала у ауторском тексту на порталу на мађарском језику "Војводина данас" (Vajdasagf Ma, www.vajma.info) објавио и приватне податке Наталије Јаковљевић. 

"То не само да је противзаконито и етички неприхватљиво  већ се једино може тумачити као позив на њено 'преваспитавање'", наводи се у саопштењу НДНВ-а и изражава жаљење што се и некадашњи доследни антиратна активиста, попут Ласла Бале, у контексту избегличке кризе претворио у оно против чега се некада борио.

НДНВ је оценио да је Бала у том ауторском тексту изнео и низ веома забрињавајућих ксенофобних ставова.

Лајош Бала је тај текст објавио као реакцију на оцене Центра грађанских вредности да се локалне власти у Кањижи понашају расистички према избеглицама, што су демонстрирали и кроз куповину пет аутобуса за школску децу, како се деца из Кањиже не би возила у истом превозном средству са избеглицама.  

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси