Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо осумњичени за убиство новинарке и камермана у Вирџинији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 08. 2015.

Извор: Бета

Преминуо осумњичени за убиство новинарке и камермана у Вирџинији

Вестер Фленеган, који је осумњичен за убиство новинара и камермана усред телевизијског преноса, умро је од ране коју је сам себи нанео из ватреног оружја, рекао је вечерас шериф округа Френклин у америчкој савезној држави Вирџинија.

 

 

Ова информација је саопштена на конференцији за новинаре. 


Према речима званичника, Фленеган је преминуо у болници у Северној Вирџинији. Он је пуцао у себе када га је на аутопуту сустигла полицијска потера. 

Америчке власти тврде да је Фленеган, отпуштени новинар ТВ станице WDBJ, убио своје некадашње колеге, новинарку Елисон Паркер (24) и камермана Адама Варда (27), док су уживо, током јутарњег програма, на терену интервјуисали председницу локалне привредне коморе.

Не само што се убиство Паркерове одиграло пред Вардовом камером, која је потом, када је и он погођен, пала на земљу, већ је и сам осумњичени снимио злочин, почев од пажљивог циљања Паркерове, па до испаљивања баража метака у њу. Снимак је постављен на интернет, под назнаком "снимио сам убиство".

ТВ станица је потврдила да је Фленеган, док је тамо био запослен, користио име Брис Вилијамс. 

Са налога "Бриса Вилијамса" је објављен снимак убиства Паркерове.

Према наводима WDBJ, Фленеган је, док је радио на тој станици, "имао много излива беса", да је био тежак за сарадњу, и да је отпуштен, а ту одлуку "није добро поднео", па је полиција морала да га изведе из зграде телевизије. 

Председница локалне коморе тешко је рањена, а после операције њено стање је стабилно.

Убиство је из ТВ студија гледала камерманова вереница, којој је то био последњи дан на послу, пошто је добила запослење на другом месту.

Пре но што је јављено о Фленегановој смрти, главни менаџер ТВ станице је изјавио да не зна да ли жели да тај човек преживи. 

Према његовим речима, Фленеган је тврдио да су га запослени, као црнца, вређали на расној основи, и да је чак поднео пријаву због тога, али да се његове тврдње нису могле доказати, па је његова пријава одбачена. 

Фленеган је остао у граду после отпуштања, а дан када је његово име, то јест име Бриса Вилијамса, скинуто са сајта ТВ станице је 17. јануар 2013. 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси