Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Убио новинарку и сниматеља у директном укључењу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 08. 2015.

Извор: Раша тудеј, Б92

Убио новинарку и сниматеља у директном укључењу

Наоружани нападач убио је новинарку и сниматеља док су се директно укључивали у вести из тржног центра у Вирџинији. Убица је и даље на слободи и за њим се трага.

 

Станица WDBJ7 известила је да су убијени њихови новинари Алисон Паркер и Адам Ворд, али за сада нема информација о томе како су новинари настрадали, ко је на њих пуцао и зашто.

Новинарка је интервјуисала жену у тржном центру када је нападач ушао и почео да пуца. Према првим информацијама, испалио је шест хитаца.

Ројтерс јавља да се трагедија догодила у месту Бедфорд где су се зачули пуцњи из ватреног оружја, после чега су новинари и њихови гости покушали да пронађу заклон од пуцњаве.

Полиција је саопштила да истражује инцидент, као и да даље трагају за осумњиченим. Из полиције наводе д су "три особе погођене у инциденту".

И WDBJ7 је потврдила да су у инциденту страдали чланови те телевизије. Директор Џефри Маркс рекао је да су Паркерова и Ворд били "посебни људи, који су свакодневно обављали сјајан посао".

"Како је могуће да се овако нешто догодило? кКко је могуће да једна особа у црно завије Адамове и Алисонине породице и ускрати им срећу? Њих двоје су били дивни, обасјавали би редакцију сваког јутра својом позитивном енергијом", рекао је Маркс.

До напада је дошло у 6.45 по локалном времену у великом тржном центру.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси