Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Члан напредњака претио Вучићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 08. 2015.

Аутор: З.Миладиновић Извор: Данас

Револтирани грађанин Мирослав Стаменковић упао у јутарњи програм Нишке телевизије

Члан напредњака претио Вучићу

Полицијска управа Ниш привела је Мирослава Стаменковића, који је јуче ујутру упао у студио Нишке телевизије, пред којом је неизвесна приватизација или гашење, и протестовао због такве судбине овог градског медија, поручујући да је спреман да пресуди и председнику Владе Александру Вучићу уколико на тај и друге начине „изда грађане и народ“.

 

- Привели су ме и одузели ми пиштољ због моје наводне претње премијеру Вучићу. Ја му сигурно нисам претио, већ је све погрешно извучено из контекста. Рекао сам да сам спреман и њему да пресудим, али само уколико буде издао народ и грађане, што се неће десити, нити ја спадам у људе који такве ствари раде - каже за Данас Стаменковић, који је у програму рекао да је члан СНС, а да је током деведесетих као члан СПО активно учествовао у грађанским и политичким протестима против Милошевићеве власти.

Заменик главног уредника НТВ-а Милан Петковић наводи за наш лист да су припадници Основног јавног тужилаштва и полиција јуче посетили и ову кућу, како би узели изјаве и диск са снимком спорног дела емисије.

Он је прецизирао да је Стаменковић ушао у студио док је трајао јутарњи програм, вичући да не сме да се дозволи гашење нишке институције каква је НТВ.

Стаменковић је, како он каже, рекао да Вучић „не зна шта се у Нишу дешава“, и да он „није за гашење НТВ-а“, поручујући да би му лично пресудио уколико то буде другачије.

Он и колега Зоран Тодоровић су реаговали на његов иступ и поруке и он је напустио судио.

Петковић додаје да грађани Ниша у све већем броју гневно реагују на могућност да ова градска телевизија буде приватизована на неадекватан начин или да се угаси.

НТВ је јуче објавила да ће програм морати да буде редукован, јер није добила власника у првом кругу продаје, али је држава већ уплатила новац за отпремнине 75 од укупно 81 запосленог, колико се пријавило за одлазак уз социјални програм.

Првих 25 запослених већ је подигло новац и потписало решење о отказу, а ускоро ће то учинити и остали, па ће програм моћи да буде реализован само уколико тада већ бивши радници буду долазили да раде бесплатно.

У НТВ оцењују све иде у прилог томе да „не постоји никаква намера Министарства културе и информисања да се ова кућа сачува“.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси