Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Претње смрћу новинару из Беле Цркве
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 08. 2015.

Извор: Бета, Б92

Претње смрћу новинару из Беле Цркве

Слободни новинар из Беле Цркве Стефан Цветковић изјавио је да је у последњих десетак дана примио велики број претњи смрћу њему и његовој породици.

Цветковић је за агенцију Бета рекао да су претње почеле након што је премијеру Александру Вучићу на конференцији за новинаре у Влади Србије 7. августа, поставио питање о истрагама у вези са злоупотребама у Фонду за капиталне инвестиције Војводине.

"Истог поподнева добио сам прво анонимне 'пријатељске сугестије' да не би требало то да 'чачкам', да могу да имам проблема због тога. Касније почињу сталне претње путем интернета и телефоном. Прете ми клањем, убиством, ломљењем кичме, убиством детета, одсецањем језика, ломљењем прстију", рекао је Цветковић.

Према његовим речима, претње су ескалирале након што су 13. августа ухапшене четири особе, које су осумњичене за злоупотребе у Фонду за капитална улагања Војводине.

Цветковић је додао да му претње најчешће стижу са телефонских бројева из Новог Сада или из иностранства, као и са више профила са друштвене мреже Фејсбук.

Он је рекао да иза претњи не стоје политичке партије, већ они који "немају партију, већ се баве пљачкама".

Стефан Цветковић је рекао да је о свему обавестио полицију.

Коментари (3)

Остави коментар
пет

21.08.

2015.

Branko [нерегистровани] у 10:06

ČAST

Према новинарској професији, оваквој каква је, немам ни мало лепих речи (чак!!). Али, овај човек не само да је ПРАВИ пример одговорног и честитог новинара-професионалца већ и светли пример правог патриоте! Да имамо више честитих и храбрих људи, као што је овај човек, били бисмо много боље друштво. Жао ми је што не могу другачије, сем подршком, да помогнем. Остаје ми да се надам како се претње неће обистинити и бар овако, писано-вербално, пружам ВЕЛИКУ ПОДРШКУ и поручујем му: ИЗДРЖИ и ХВАЛА ТИ!

Одговори
пет

21.08.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 08:55

Novinar Stefan Cvetkovic je dirnuo u osinje gnezdo , mnogo je para ukradeno i lopovi su spremni na sve kako bi izbegli robiju. Čovek treba da ima velika m...a da pokrene ovakve teme kao što je pljačka državnih fondova.

Одговори
пет

21.08.

2015.

joca [нерегистровани] у 08:51

kriminalci prete

Pokrenuo je pitanje koje je jako bolno po kriminalne grupacije u Vojvodini i jednostavno lopovi ugroženi instiktivno reaguju verujući da pretnjama izbegnu odgovornost. Svaka čast za hrabrost da se javno ukaže na ogromnu pljačku koja je opustošila Vojvodinu poslednjih 15 godina.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси