Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Два века Службеног гласника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 08. 2015.

Извор: Танјуг

Два века Службеног гласника

Службени гласник обележио је 202 године рада и свој Дан (13. август) ове године дочекао са значајним тржишним и пословним успесима.

Како подсећају из Гласника, пре 202 године, 13. августа 1813, Димитрије Давидовић и Димитрије Фрушић су у Бечу уредили први број "Новина сербских“".

Током година, новине су више пута мењале свој назив. Због континуитета измедју "Новина сербских“ и данашњег "Службеног гласника РС“, наследја и мисије коју одржава и наставља Гласник, 13. август се обележава као Дан предузећа.

Службени гласник је данас један од најугледнијих српских издавача, а својом позицијом, присутношћу у научној и академској заједници и с веома богатом издавачком продукцијом умногоме је надвисио своју примарну делатност - издавање службених новина.

Издавачка делатност је само од почетка године наградјена са два престижна признања за издавачки подухват, а за последњих шест месеци отворено је пет нових књижара.

Свој дан Службени гласник ове године дочекује са повећаном продајом, приходом од услуга, политиком штедње, значајном акумулацијом и пословном добити, с новим едицијама и издавачким пројектима, као и са новом - Златном едицијом, у оквиру које је прва објављена књига о Николи Тесли, Владимира Ђурића Ђуре, једна од тренутно најпродаванијих на тржишту.


Поштујући богату и обавезујућу традицију дугу више од два века, Службени гласник наставља мисију професионалног, поузданог и одговорног објављивања закона и прописа, развијања електронског портала важећих прописа, као и домаћих и страних публикација у којима су заступљене готово све области духовног стваралаштва, наводи се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси