Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Специјални тужилац позвао новинара да објасни наводе о хапшењу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 08. 2015.

Извор: Бета

Специјални тужилац позвао новинара да објасни наводе о хапшењу

Црногорски специјални тужилац за борбу против организованог криминала и корупције Миливоје Катнић позвао је у четвртак уредника листа Информер Новака Ускоковића да дође у Тужилаштво и да му тамо изнесе своје тврдње у вези са наводном продајом информације о хапшењу групе садашњих и бивших функционера Будве.

Новинарка Телевизије Црне Горе је на конференцији за новинаре Катнића и врховног државног тужиоца Црне Горе Ивице Станковића поводом хапшења у Будви, како је вечерас пренела Телевизија Црне Горе, поставила питање зашто су поједини медији, пре других, имали детаље о хапшењу, иако је то државна тајна.

"Хоће ли неко да одговара? Уколико је требало јавност да зна, зашто нису сви медији равноправно обавештени", питала је новинарка.

Помоћник директора Управе полиције, Милован Павићевић на то питање је одговорио да "полицији није одговарало да сам чин хапшења буде јаван, те да то доказује чињеница конспиративности полиције и проналазак свих осумњичених на својим адресама".

"Пре свега, чин хапшења је требало да се изведе у строгој тајности због конспиративности службеника криминалистичке полиције, што је професионални стандард и принцип функционисања полиције", рекао је Павићевић.

Потом је, како је пренесено, главни и одговорни уредник листа Информер Новак Ускоковић питао "ко је продао информацију да ће бити о хапшења за 3.000 евра и да ли ће то бити истражено".

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић с тим у вези позвао Ускоковића да дође у Тужилаштво и изнесе све информације које има.

"Овим кривичним дјелима за које постоје основи сумње да су починили ови осумњичени, као и други, нападнуте су основне вредности друштва, темељи друштва. Основне вредности друштва штитимо сви заједно, па и посленици јавне ријечи. Чини ми се да би посленици јавне речи требало до оваквих информација да долазе на конференцијама за медије", поручио је Катнић и додао да је све мимо тога на штету основних друштвених вриједности", пренео је портал ТВ Црне Горе.

Прву информацију о хапшењу у Будви објавили су Телевизија и портал Вијести.

Црногорско државно тужилаштво и полиција потврдили су да је у Будви ухапшено 13 особа осумњичених да су оштетили локални буџет за 10 милиона евра.

Ухапшени су садашњи и бивши функционери Општине Будва, извршни директор предузећа Трејд Јуник Црна Гора, које је било партнер локалне власти у градњи тржног центра ТQ Плаза у Будви.

Полиција трага за једном особом.

Међу ухапшенима су актуелни градоначелник Лазар Рађеновић, менаџерка града Милена Маровић – Богдановић, саветник премијера Александар Тичић, те бивши челници будванске општине Рајко Куљача и Драган Маровић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси