Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић и Рама први пут заједно у ТВ емисији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 08. 2015.

Аутор: П. Д. Извор: Танјуг, Данас

Пројекат Центра за демократију и помирење у Југоисточној Европи

Вучић и Рама први пут заједно у ТВ емисији

Премијери Србије и Албаније Александар Вучић и Рама први пут ће заједно учествовати у једној ТВ емисији, која ће, у продукцији Центра за демократију и помирење у Југоисточној Европи ( ЦДРСЕ), бити снимљена у Бечу, током Друге конференције о Западном Балкану ( WБ6), који се одржава крајем месеца.

 

Разговор у оквиру овог специјалног издања водиће извршна директорка Центра за демократију и помирење у Југоисточној Европи Звездана Ковач и портпарол Савета за регионалну сарадњу Ненад Шебек, пренели су поједини медији.

Шездесетоминутна емисија биће емитована пар дана касније, на националним телевизијама, укључујући и оне на српском и албанском језику, у свим земљама региона.

Емисију, у којој учествује и Горан Свилановић, генерални секретар Савета за регионалну сарадњу, РТС ће емитовати 31. августа, а одмах након јавног сервиса, емитоваће је и новинска агенција Танјуг.

Очекује се да ће и специјална емисија, коју ће реализовати регионална ТВ продукција Окружење, при Центру за демократију и помирење у Југоисточној Европи, невладиној организацији са седиштем у Солуну, бити велика могућност да се отворено говори о заједничким интересима и проблемима који ометају реализовање тих интереса.

Два премијера, којима ће се придружити и Свилановић, разговараће пред публиком у студију и четири специјална госта са Западног Балкана.

Вучић и Рама учествују 27. августа на Самиту у Бечу, у оквиру Берлинске иницијативе, коју је прошле године покренула немачка канцеларка Ангела Меркел.

Делегације свих земаља Западног Балкана, као и Аустрије, Немачке и Европске уније, разговараће у Бечу о проблемима и изазовима пред којима се налазе земље региона.

Овога пута посебна пажња биће посвећена пројектима у области енергетике, саобраћаја, науке и образовања, а биће говора и о прошлогодишњој иницијативи за формирање Уније младих Западног Балкана.

Премијер Вучић је најавио да ће на самиту званично изнети иницијативу да се установи заједнички дан сећања на жртве свих сукоба у ратовима 90их, који би се обележавао у земљама региона које су биле обухваћене сукобима.

Од Љубљане до Тиране

Емисија ће бити приказана на националним телевизијама у свим земљама региона: Словенији, Хрватској, БиХ и Републици Српској, Србији са Косовом, Црној Гори, Македонији и Албанији.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси