Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чистка на ТВ Прва!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 08. 2015.

Аутор: А.М. И.П. Извор: Информер

Чистка на ТВ Прва!

Власник „Антена групе“ Теодор Киријаку, после недавне куповине Б92 одлучио је да изврши велику чистку међу запосленима на Првој!

 

У последњих месец дана са телевизије је отишло десетак најпознатијих водитеља, међу којима су Ивана Зарић, Ирина Вукотић, Звездана Јовановић, Сања Радан, Ирена Поповић Јарчов, а откази се спремају и новинарима, сниматељима, монтажерима... 

Од пет водитељки некада мегапопуларне емисије „Жене“ на телевизији је остала само Марија Килибарда. 

Отерани с обзиром на то да је Регулаторно тело за електронске медије (РТЕМ) одобрило Киријакуу да званично постане власник и Прве и Б92, он је одлучио да у Београду направи „две телевизије са једном редакцијом“. 

Због тога, како је Информер већ писао, без посла остаје око 200 новинара, уредника и других запослених на те две телевизије. 

„Тензија на телевизији је огромна. Месецима уназад сви знамо да ће бити отпуштања, па су многи одлучили да сами оду или да потпишу уговор о споразумом отказу. У марту је с телевизије отишла Данијела Пантић, пре ње су раскинули уговор са Мајом Волк и Наташом Ристић. Ми који смо им подигли телевизију отерани смо тек тако“, каже за Информер једна позната водитељка која је замолила да јој не објављујемо име. 

Њене колеге су нам потврдиле да су отишле са телевизије, али већина тврди да је пристала да потпише споразумни раскид уговора. 

Звездана Јовановић, која је годинама била извршна уредница информативног програма на Првој, каже да је успела да пронађе нови посао: „Игром случаја ја сам добила добру понуду за други посао, коју сам одлучила да прихватим. Не могу да причам о томе да ли бих добила отказ да сам остала, јер ко зна шта би било кад би било. Ми смо се лепо и културно разишли, идем на други посао, али не желим да откривам о чему је реч“, рекла је Звездана за Информер. 

И њена колегиница Ирена Поповић Јорчев мирно је прихватила одлазак, али није желела да коментарише ситуацију на телевизији: „Споразумно смо се разишли, али ја још нисам добила други ангажман“, поручила је Ирена. 

Укинута „Радна акција“ 

Маја Волк, која је међу првима напустила Прву, каже да је ситуација у телевизији била веома лоша: „Поједини водитељи су отишли јер влада нека политика која искључиво одговара власницима“, каже Маја Волк. 

Без посла је остала и Тамара Грујић, водитељка емисије „Радна акција“: „Моја емисија је скинута с програма, па тако ни ја више нисам тамо. Таква је политика куће“, прича Тамара. 

Прва: Доводимо нова ТВ лица

На Првој телевизији нису желели да коментаришу отказе, већ поручују да ће запошљавати нове људе:“Кадровска политика Прве је интерна ствар куће коју не коментаришемо, али оно што можемо да наговестимо јесте да ћемо од јесени, уз нов и богат програм, имати и нова ТВ лица. 

„Антена група" има високе и амбициозне циљеве за предстојећу сезону Прве телевизије, као и ширење пословних операција у региону“, саопштили су из прес службе ТВ Прва.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

09.08.

2015.

Izvrsna ... [нерегистровани] у 15:14

poznati

BIlo bi dobro da proverite kada nesto objavljujete , naime : "dugogodisnja izvrsna .... " nije dugogodisnja vec neko ko je radio to oko godinu dana ! Osim , zavisi kako vi vreme racunate .

Drugo zakukala je posle ODLASKA i otisla na N1 da radi , a sporazumno otici mislim da je licemerno reci , jer to svakako nije bilo , osim formalno sto je prica zbog medija .

Ostale navedene uglavnom sve BK nekada voditeljke su bile angazovane na emisijama projektnog tipa a ukidanjem projekta prestaje njihovo angazovanje , samo sto to niko nece da kaze .

Mozda ste trebali da pronadjete nekoga od "ostalih zaposlenim koji nisu imali astronomska primanja
da vam oni nesto kazu , o zvezdama koje rade jednom ili dva puta nedeljno malo je licemerno da se prica !


Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси