Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Искључен сигнал телевизији Смедерево
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 08. 2015.

Извор: Бета

Искључен сигнал телевизији Смедерево

Предајник Телевизије Смедерево искључен је одлуком ресорног министарства , јер та медијска кућа није прешла на дигитално емитовање, изјавио је данас председник Скупштине Смедерева Бранче Стојановоћ.

 

Градска урава одлучила је да Телевизија Смедерево, коју је основала пре више од две деценије,не иде на аукцију у поступку приватизације, већ да се запосленима поделе акције да би сами вподили ту медијску кућу.

„Градско веће је у први мах предложило Скупштини модел приватизације Телевизије Смедерево, и да дан када је Скупштина требало да одлучује о том моделу, Градско веће је повукло предлог“, нагласио је Бранче Стојановић.

Стојановић је објаснио да је сигнал Телевизије Смедерево искључен јер та медијска кућа није прешла на дигитално емитовање сигнала.

Стојановић је потврдио да ТВ Смедерево нема пословни простор и да је техника дотрајала, али је рекао да то неће бити проблем ако акционари буду успешно водили ту медијску кућу.

„Телевизија јесте у дуговима, али има и одређена потраживања, тако да мислим да ће се и то средити“, закључио је председник градске Скупштине.

Градоначелница Јасна Аврамовић рекла је агенцији Бета да су, после расподеле отпремнина запосленима, у Телевизији Смедерево остали они који је највише воле, „али се не сналазе“.

Она је додала да не зна шта ће бити са том медијском кућом, јер је то брига градске Скупштине.

Први пут аукција Телевизије Смедерево оглашена је 2010. године за почетну цену 90.000 динара и депозитом од 484 евра.

Највишу цену понудио је локални политичар Милан Лукић, одборник у градској Скупштини и вођа групе грађана окупљених у Коалицији за боље Смедерево, али до продаје није дошло јер Лукић није платио излицитирани износ.

Из буџета је за ТВ Смедерево месечно град издвајао од 1,2 до 1,5 милиона динара, и више пута је оснивач интервенисао да покрије вишемилионска дуговања.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси