Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Миленовић: Богићевић није власник Политике
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 08. 2015.

Извор: Данас, Фонет

Миленовић: Богићевић није власник Политике

Чланица Савета Владе Србије за борбу против корупције Мирослава Миленовић изјавила је јуче да је Савет у свом извештају о медијима дошао до закључка да Мирослав Богићевић није власник дела Политике, већ „шкољка, да не кажем фантом фирма, из Русије, која има налепницу на поштанском сандучету“.

 

Миленовић је, на конференцији за новинаре портала Пиштаљка, рекла да не треба звати директора Политике да би се причало о власништву, већ треба звати власника, то јест државу.

„Па ваљда тај власник зна с ким седи за столом, с ким се договара, одређује уреднике, зна ваљда ко долази на седнице, одакле паре", рекла је Миленовић и нагласила да паре које су биле у трансферу остављају траг.

"Ми смо у Савету дошли до закључка да господин Богићевић није та персона која је „пазарила“ Политику, да се ради о једној шкољки, да не кажем фантом фирми, из Русије и да су путеви много другачији", рекла је Миленовић.

Према њеним речима, путеви су за Тужилаштво и тужилачку истрагу, а не за дебату.

Миленовић је оценила да је приватизациона цена за Танјуг од 760.000 евра „фрапантна“, јер се из документације не види шта је био предмет процене, нити шта се продаје.

Она је додала да је 5. августа, на сајту Агенције за привредне регистре не види пословање правних лица за 2014. годину, већ су доступни подаци до 2013. године.

Миленовићева је најавила да ће подаци за прошлу годину бити доступни у новембру, па ће онда пословање у 2015. години, када дође на ред, бити „у дубокој прошлости“.

Према њеним речима, у консолидованом извештају постоје и правна лица Танјуг увоз извоз д.о.о. Скопље и Танјуг Црна Гора, с тим да финансијски извештаји из Црне Горе нису послати од 2006.

Они који би имали повлашћене информације, знали би да ли треба да „пазаре“ Танјуг, да ли купују магацин, стан, њиву у Црној Гори, рекла је Миленовић. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси