Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Елементи" на киосцима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 07. 2015.

Извор: Дневник

Нов часопис за промоцију науке

"Елементи" на киосцима

Након четири године искуства у организацији научно-популарних манифестација, сарадње са медијима и извештавања о науци, Центар за промоцију науке представио је прошлог месеца нову периодичну публикацију за читање, уживање и креативне идеје, часопис "Елементи" који ће излазити двомесечно, на 108 страна.

 

"Елементи" се по цени од 290 динара продају на скоро свим киосцима у Србији, а могу се наћи у свим већим књижарама, у мрежи прадавница ИнМедио, као и у Научном клубу ЦПН.

У духу доступности знања за све, Центар је у партнерству са спонзорима обезбедио 500 примерака који ће се од сваког тиража поклањати најбољим ђацима, студентима и докторандима стипендистима Министарства просвете, науке и технолошког развоја. 

Израстао из концепта награђиваног научно-популарног портала Елементаријум, часопис "Елементи" је богато визуелно опремљен и дизајниран у духу последњих естетских трендова.

Оригиналне илустрације домаћих аутора чине га не само лепим, него и јединственим часописом на домаћем тржишту.

Са идејом да буду чвориште и расадник научног новинарства у Србији и региону, "Елементи" окупљају најпознатије научно-популарне ауторе и научне новинаре из бројних домаћих и регионалних медијских кућа, али и најталентованије младе ауторе.

Квалитет и поузданост научних информација проверавају рецензенти из водећих научних установа у Републици Србији. 

Мада обрађује актуелна збивања и нова научна сазнања, садржај је писан лепим језиком, јасно и узбудљиво.

Уреднички концепт „Елемената" утемељен је на идеји да приче из науке живе у ширем контексту, кроз питања која се односе на свакодневицу и теме које побуђују личну радозналост.

Намењени за уживање у читању и разгледању, "Елементи" су нова платформа за целоживотно учење и једно другачије разумевање света.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси