Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Велика подршка апелу за драстично опорезивање кича
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 07. 2015.

Извор: dnevnik.rs, Танјуг

Велика подршка апелу за драстично опорезивање кича

Апел директора Културног центра Новог Сада (КЦНС) Бојана Панаотовића, чија је средишња идеја драстично опорезивање кича, враћање младих култури и промовисање позитивних културних образаца, за само четири дана подржало је више од 300 јавних личности, саопштила је данас та институција.

 

 

Апел су подржали многи научници, уметници, новинари, професори, посланици и одборници у скупштинама, радници у установама културе, а како се додаје у саопштењу, тој акцији придружили су се и многи “обични” грађани, родитељи, пензионери и радници.

Број и релевантност потписника који су подржали апел указују на оправданост и потребу једне такве иницијативе, истичу у новосадском Културном центру.

Те наведене чињенице као и огроман, позитиван одјек који је апел доживео не само у домаћим, већ и у медијима у региону, “намећу потребу да се надлежни државни органи, а превасходно Министарство културе подробно ухвате у коштац са овим  питањем”.

КЦНС наводи да су апел директора те институције између осталих подржали аналитичари др Душан Јањић, др Дејан Вук Станковић и Бранко Радун, некадашњи потпредседник Владе Србије амбасадор у Израелу Миле Исаков, економисти проф.др Слободан Комазец и Бранко Драгаш, као и председница ДСС др Санда Рашковић Ивић.

Подршку су дали и песник Перо Зубац, афористичар Илија Марковић, народни посланик СНС-а Владимир Ђукановић, председница удружења “Родитељ” др Драгана Ћорић, адвокат Марко Ницовић, некадашњи председник Скупштине града Новог Сада Зоран Вучевић, председник Скупштине града Зајечара Саша Мирковић и многи други.

На званичном сајту КЦНС  може да се види писмо јавности директора КЦНС, списак досадашњих потписника, као и могућност како да се подржи тај апел, наведено је у саопштењу.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси