Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Азербејџан: Почело суђење новинарки Khadiji Ismayilovoj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 07. 2015.

Извор: media.ba

Азербејџан: Почело суђење новинарки Khadiji Ismayilovoj

Суђење новинарки Khadiji Ismayilovoj прекинуто је на самом почетку, а наставак судског процеса заказан је за 7.8. 2015.

 

 

Вишеструко награђивана истраживачка новинарка из Азербејџана оптужена је за новодно избјегавање плаћања пореза, илегалне пословне активности и злоупотребу положаја, а у затвору је провела више од седам мјесеци.

Бројне међународне организације оштро су осудиле затварање новинарке истичући да је њено хапшење политички мотивирано јер је у низу својих текстова разоткривала финансијске малверзације предсједника Ilhama Aliyeva и чланова његове обитељи.

Представници опозиције, колеге новинари и представници невладиних организација, окупили се испред зграде суда у Бакуу гдје су биле распоређене јаке полицијске снаге. Многи нису успјели ући у судницу а истакнуто је да је са намјером изабрана мања судница у којој су већ сједили људи који очито немају везе са судским процесом.

Адвокат Ismayilove је у изјави за медије рекао да је тужитељ протестирао због тога што је Исмаyилова изговорила име предсједника државе што је резултирало прекидом рочишта. Наредно рочиште заказано је за 7.8. 2015.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси