Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Демократе се Шулцу пожалиле на притисак на медије у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 07. 2015.

Извор: rs.n1info.com

Демократе се Шулцу пожалиле на притисак на медије у Србији

Демократска странка сматра изузетно важним што скорије отварање поглавља 23. и 24. о владавини права и људским правима у оквиру преговора са Европском унијом, истакнуто је у разговору делегације ДС-а са председником Европског парламента Мартином Шулцом.

 

Делегација ДС предвођена страначким председником Бојаном Пајтићем изразила је забинутост због притисака на медије у Србији, као и насиља које власт спроводи према неистомишљеницима, наводи се у саопштењу те партије.

Атмосфера насиља у политици је, истакли су представници демократа, нарочито видљива када је реч о локалним изборима, односно променама власти притисцима и насиљем, а насупрот израженој вољи грађана.

На састанку се разговарало и о предстојећој посети мисије Европског парламента која ће доћи у септембру како би утврдила стање људских права, слободе медија и односа према независним институцијама, а која ће омогућити и отварање дебате у Европском парламенту о стању људских права у Србији.

Током разговора изражено је обострано задовољство сарадњом ДС-а са групом социјалдемократа у Европском парламенту, додаје се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси