Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кандидати немају коментар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 07. 2015.

Аутор: Ј. В, И. М. Извор: Вечерње новости

Кандидати немају коментар

Списак кандидата за неку од десет уредничких и директорских позиција у Радио-телевизији Србије биће објављен сутра, а већина кандидата чија су имена позната не жели да коментарише кандидатуру.

Међу 84 такмаца, највише би их на место уредника забавног програма, чак 14, а међу њима су и политички новинари, попут Оливере Ковачевић.

Ту су и Данијела Пантић, некадашња водитељка "Слагалице" и бивша новинарка Прве телевизије, Владимир Ђурић Ђура (и "Морнари"), филмски уредник Иван Карл, новинарка Верица Брадић, редитељ Михајло Вукобратовић...

За исто место кандидовао се и Иван Карл, бивши уредних филмског програма на РТС:

"Све што имам да кажем у вези са забавним програмом, изнећу на разговору у РТС. Сматрам да, док конкурс траје, медији нису место за било какве изјаве на тему мотива, планова и програма. Што се тиче колега које конкуришу на ово место, већину познајем, и о свима имам веома добро мишљење".

Међу кандидатима за директора телевизије углавном су имена оних који су претходно конкурисали за генералног директора РТС.

Мада, има и нових имена, попут Оливере Јовићевић, ауторке "Упитника".

Леа Киш, која би са ТВ Пинк хтела да пређе на РТС, али није навела на коју функцију, није желела да коментарише своју кандидатуру.

Исти став има и Миодраг Михајловић, директор Канцеларије за сарадњу са медијима Владе Србије, који би да постане директор радија:

"Договорили смо се да нећемо ништа коментари сати док конкурс не буде завршен".

Ђура би кормило

"Каријеру сам и почео у РТС, и тамо сам радио пуних 15 година. Био сам седам година и уредник забаве у дневном листу. Сигуран сам да бих био добар избор за место уредника забавног програма. Очекујем ових дана да одем на разговор у РТС",  каже Владимир Ђурић Ђура за "Новости".

 

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси