Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Данијел Крејг и Џуди Денч позвали владу да подржи Би-Би-Си
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 07. 2015.

Извор: Танјуг

Данијел Крејг и Џуди Денч позвали владу да подржи Би-Би-Си

Глумци, међу којима Данијел Крејг и Џуди Денч, позвали су британску владу да заштити Би-Би-Си који се у овом тренутку суочава са озбиљним буџетским кресањима и политичким притисцима.

Књижевница Џоана Роулинг, ауторка серије романа о Харију Потеру и природњак и аутор научних програма Дејвид Атенборо, такође, су данас потписали отворено писмо премијеру Дејвиду Камерону, у ком се истиче да је јавни сервис "креативна снага у служби доброг којој сви у свету завиде". 

"Умањење Би-Би-Си-ја би једноставно значило умањење Велике Британије", наводе потписници писма. 

Би-Би-Си окупља неколико ТВ и радио станица и вебсајтова који се великим делом финансирају из плетплате, у износу од 145 фунти (227 долара) по домаћинству годишње. 

Британски јавни сервис се суочава са мањком средстава након што је прихватио да се особе старије од 75 година ослободе плаћања претплате. Његов буџет прети да се још више смањи у будућности с обзиром да све већи број људи прати програме на компјутеру, таблету и телефону. 

Велике притиске врше и конзервативци који захтевају од Би-Би-Си-а да смањи своје "амбиције". Они траже да се Би-Би-Си више посвети томе да буде "јавни сервис", а да заборави на високобуџетне забавне програме, попут певачког такмичења "The Voice" или серије о аутомобилима "Top Gear". 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси