Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СИНОС осуђује начин отпуштања радника Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 07. 2015.

Извор: СИНОС

СИНОС осуђује начин отпуштања радника Б92

Синдикат новинара Србије (СИНОС) осуђује начин на који су колеге из Радија Б92 добиле отказ и указује да би то могао бити модел по којем ће и убудуће послодавци отпуштати раднике.

Ово је последица прошле године усвојених “реформских закона”: Закона о раду и сета медијских закона. Први је ослабио радничка права, а остали неуставно истерују државу из медија, где једино постоје синдикати и колективни уговори који штите права запослених.

Применом ових закона увећана је несигурност запослених у медијској професији. Уместо заштићених новинара имаћемо прекарне раднике, а уместо слободних добићемо контролисане медије.
           
СИНОС подсећа колеге да за своја права морају да се боре (и изборе) и да то могу да учине само ако се организују у јаке синдикате, какви постоје у свим демократским земљама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси