Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ужице: Новинар убоден на конференцији за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 07. 2015.

Извор: Б92, Танјуг, uzickanedelja.rs

Ужице: Новинар убоден на конференцији за медије

Новинара листа "Ужичка недеља" Милана Ђокића ножем је убо Д.Г. (37) на конференцији за медије у Градској кући у Ужицу и нанео му тешке телесне повреде.

Како јавља "Ужичка недеља", на конференцију за новинаре у сали Градске куће упао је човек витлајући ножем. Он је напао присутне и убо новинара Милана Ђокића.

Нападач је покушао да побегне, али га је полиција сустигла и ухапсила га, саопштио је МУП.

Верица Туцовић, задужена за односе са јавношћу у Градској управи у Ужицу, изјавила је реније да се инцидент догодио око 12 часова када су надлежни давали изјаве новинарима.

"За сада непознати починилац упао је у ходник и ножем повредио новинара Ужичке недеље", рекла је она.

Туцовић је додала да је одмах позвана полиција.

Како је изјавио др Слободан Јовићевић, начелник Ургентне службе Опште болнице Ужице, данас у 12.15 часова примљен је Милан Ђокић (42), због повреде леве половине грудног коша оштрим предметом.

Након прегледа и дијагностике, пацијент је због сумње на повреду слезине примљен на интензивну негу, а потом у операциону салу, наводи се у саопштењу и додаје да је операција у току.

"Даље информације биће саопштене након завршене хируршке интервенције", додаје се у саопштењу ПР Служба Здравственог центра Ужице.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најооштрије је осудио напад на новинара ужичког недељника.

Стефановић је поручио да је насиље над новинарима недопустиво и да ће се Министарство унутрашњих послова залагати за неометан и безбедан рад сваког новинара.

Министарство културе и информисања најоштрије је осудило напад на новинара недељника Милана Ђокића. Министарство културе и информисања верује у ефикасну реакцију правне државе и очекује да ће починилац бити процесуиран и санкционисан у складу са законским нормама, наводи се у саопштењу Министарства.

Министарство културе и информисања и овом приликом исказује приврженост принципима слободе и независности медија и заштити новинара од било које врсте насиља.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси