Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СИНОС и ПРОУНС предлозили Милана Петковића за члана Одбора Агенције за борбу против корупције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 07. 2015.

Извор: СИНОС

СИНОС и ПРОУНС предлозили Милана Петковића за члана Одбора Агенције за борбу против корупције

Синдикат новинара Србије (СИНОС) и Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) предали су данас Народној Скупштини Републике Србије кандидатуру Милана Петковића за члана Одбора Агенције за борбу против корупције.

 

Милан Петковић је заменик главног и одговорног уредника Нишке телевизије и професор Високе школе струковних студија за криминалистику и Безбедност у Нишу.

Члан је Извршног одбора Синдиката новинара Србије и шеф тима за медијску реформу СИНОС-а.

Године 2013. је изабран за копредседника Коалиције запослених у медијима (Коалиција ЗУМ), а августа 2014. за председника Извршног одбора Професионалног удружења новинара Србије.

Ове године изабран је и за члана Управног Одбора Друштва новинара Ниша.

Милан Петковић је по образовању магистар економских наука и дипломирани машински инжењер (државни факултети). Одобрена му је израда докторске дисертације из области права конкуренције и борбе против монопола.

Објављивао је научне радове у домаћим и страним научним часописима из области економије, медијског права, права конкуренције и борбе против корупције.
 
Милан Петковић је рођен 12. 4 1977. године у Нишу.

Од  1997.године  ради као новинар електронских и штампаних медија у Нишу.

Од априла 2001. године ради као новинар Нишке телевизије, где је радио на позицијама новинара, уредника и заменика главног и одговорног уредника.

Од 2006. до 2008. године био је председник Секције спортских новинара Ниша. Од 2008. до 2010. године био је члан Извршног одбора Удружења спортских новинара Србије.
 
Кандидатуру Милана Петковића за члана Одбора Агенције за борбу против корупције подржали су Коалиција запослених у медијима (Коалиција ЗУМ) и Крагујевачка иницијатива.
 
СИНОС је 28. јануара 2013. године кандидовао за члана Одбора Агенције за борбу против корупције Предрага Толпу угледног новинара ТАНЈУГ-а који је, у међувремену, отишао у пензију.

 

Коментари (2)

Остави коментар
пет

10.07.

2015.

Beogradjanka [нерегистровани] у 23:17

pravi covek na pravom mestu

Impresivna biografija!

Одговори
пет

10.07.

2015.

Jagodinac [нерегистровани] у 20:42

Podrška

Sjajna biografija čestitog čoveka i velikog borca! Pozdrav kolegi i podrška iz Jagodine!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси