Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ово нисам доживео ни 5. октобра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 07. 2015.

Аутор: Јована Николић Извор: Ало

Ово нисам доживео ни 5. октобра

„Ево како сам уморан, натечен, разочаран и помало забринут. После 5. октобра нисам доживео било какву врсту физичког напада, осим вербалних прозивки. Не знам шта је узрок овог напада. Никада нисам овако нешто доживео.

 

Нападач ме је ухватио под леву руку и рекао ми: ‚Ти си злочинац! За кога радиш? Ко те плаћа?'. Ударио ме је песницом у лице, а затим ме је ударио главом у главу. Имао сам среће што ми није поломио јагодичну кост. Имам напсрнуће јагодичне кости и нагњечење главе“, испричао је јуче за „Ало!“ Милорад Комраков (60), некадашњи главни уредник Радио-телевизије Србије, који је прекјуче претучен усред бела у улици Благоја Паровића, на Бановом брду у Београду.

Комраков каже да не познаје нападача и да је он вероватно њега препознао као јавну личност.

Ја нисам злочинац, већ срчани болесник. Никога у животу нисам убио ни повредио. Нисам запослен од 5. октобра 2000. Срце ми ради само са 18 одсто капацитета. Он је ударио срчаног болесника. Не бих волео да се ово икоме догоди. Могао је да ме убије,  у шоку нам је рекао бивши челник РТС-а, кога смо затекли испред његовог стана на Бановом брду, у улици Петра Лековића, док се враћао из Ургентног центра носећи у рукама рендгенске снимке и медицинску документацију.

Он нам испричао да је нападач престао да га бије тек када му је рекао да је срчани болесник. У том тренутку ме је пустио. Ја сам то искористио и брзим ходом отишао у моју зграду. Нисам се окретао и не знам где је нестао тај мушкарац. Ухватио ме је скроз немоћног док сам ишао до оближње продавнице и кладионице да уплатим тикет. Био сам у папучама и шортсу додаје он.

И дан-данас трпимо последице због посла који је мој супруг обављао. Све се ломи преко леђа наше деце, додала је Комраковљева супруга.

Комраков каже да је одмах из свог стана његов син позвао полицију, која је ухватила нападача, а да је он јуче ујутру отишао код лекара због болова. На његовом лицу видљив је оток у пределу јагодичне кости са десне стране, отежано прича и споро се креће.

После свега, истиче да му је веома драго што су га се колеге сетиле и пружиле му подршку.

УНС ме је пријатно изненадио јер су позвали да ми дају подршку, иако су ме после 5. октобра трајно искључили из њиховог удружења. Врло ми је драго што су ми се јавили, рекао нам је Комраков.

Претучен током демонстрација

Милорад Комраков је био главни и одговорни уредник Информативног програма ТВ Београд од 1990. до 2000. године. После 5. октобра 2000. године распоређен је на друге послове у РТС-у. Био је председник УНС-а од 13. јула 1996. до 28. октобра 2000. Одлуком Суда части искључен из Удружења новинара Србије 8. фебруара 2001. Комраков је претучен и 5. октобра 2000. године испред зграде РТС-а током великих демонстрација на којима је затражено да режим Слободан Милошевића призна пораз на изборима.

Ухапшен нападач

Полиција је ухапсила Петра Р. (40) из насеља Голф на Бановом брду, сазнаје „Ало!“.

Комраковљев син каже да је чуо да је у питању проблематична особа. Полиција испитује мотиве напада, а не искључује се и могућност да је Комраков случајна жртва.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси